La seriviciu, cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre personalităţile publice care au apelat, deja, la acest tip de serviciu, se numără patronul echipei Steaua, Gigi Becali, şi omul de afaceri Dinu Patriciu.

Pe piaţa de taxiuri aeriene din România sunt în prezent aproximativ 15 firme, dintre care majoritatea lucrează cu elicoptere. Una dintre aceste firme, care lucrează în Capitală din martie anul trecut, este şi direct Aero Taxi. „Fenomenul de taxi aerian a apărut acum patru ani în România. Atunci erai un norocos dacă făceai o cursă la două luni“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, directorul executiv al firmei, Octavian Piţa.

Despre preţuri acesta povesteşte că acum patru ani costul unei curse era stabilit „după ureche” şi că „depindea de cum arăta clientul, dacă era un om cu fular de aur la gât o cursă putea să coste şi 10.000 de euro, dacă era un om normal o cursă era 4.000 de euro“, a spus Piţa.

Propuneri indecente şi vedete în aer

Potrivit directorul executiv, de un an şi jumătate la acest serviciu au acces şi cei din pătura de mijloc a societăţii, asta pentru că mulţi clienţi au realizat că prin transportul aerian se înţelege un câştig de timp, nu un moft. „Au zburat cu noi multe personalităţi publice, printre care Gigi Becali, care mergea la diverse manifestări religioase, unde vroia să ajungă repede. Au mai mers şi alte persone importante din fotbalul românesc”, a explicat Piţa. El a mai spus că şi omul de afaceri Dinu Patriciu s-a folosit serviciile firmei de trei ori. „L-am dus pe Dinu Patriciu cu ambele elicoptere, dar numai în elicopterul mare s-a simţit bine, nu îi place să meargă cu cel mic“, povesteşte directorul.

Despre propunerile indecente, Octavian Piţa a povestit, râzând, că „a venit odată un cuplu şi a vrut să închirieze un aparat de zbor să facă sex, dar au înţeles din privirea mea că nu se poate“. El a adăugat că „am avut un client care a vrut să-şi ceară de nastă iubita la altitudine, a vrut chiar să oficializeze cununia căpitanul de zbor, pentru că avea voie, dar nu am primit aprobare de la Primăria Sectorului1, pe motiv că numai căpitanul de vas poate face asta“.

Preţuri în funcţie de tipul de aparat închiriat

Compania de direct Aero Taxi are în prezent trei aeronave; un avion de patru pasageri şi două elicoptere. Pentru o oră de zbor cu avionul doritorul trebuie să scoată din buzunar 350 de euro. Pentru elicopterul de patru locuri ora de zbor costă 700 de euro, iar pentru cel de şase locuri, o oră de zbor costă 1.350 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite