Scăpăm de cerşetori? Primăria Sectorului 6 lansează o campanie anticerşetorie. Spune-ţi părerea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 10 septembrie 2012, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Primăriei Sectorului 6, a fost lansată o campanie împotriva cerșetoriei, "Ajută-i cu adevărat. Spune <NU> cerșetoriei!".

Proiectul este derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și își propune să atragă atenția locuitorilor că, oferind bani persoanelor care cerșesc, nu-i ajutăm, pentru că banii pe care noi îi oferim cerșetorilor vor ajunge în mâinile celor care i-au obligat pe aceștia să cerșească.


Oferindu-le bani, încurajăm un comportament dăunător societății

Cei care cerșesc au în spate un șef, iar la sfârșitul zilei, acesta colecteză toți banii strânși. Cu cât vom da bani cerșetorilor, cu atât vom prelungi chinul lor, deoarece, ei fiind productivi pentru șefii lor, vor rămâne în continuare pe străzi, iar soarta lor va rămâne la fel de mizerabilă.

Această campanie se desfășoară atât online, cât și prin amplasarea de bannere și distribuirea regulată de materiale informative în principalele intersecții din sectorul 6, având ca obiectiv atenționarea cetățenilor și conștientizarea efectelor negative ale acestui fenomen.

„Prin iniţerea campaniei "Ajută-i cu adevărat. Spune "NU" cerşetoriei!" tragem un semnal de alarmă pentru a conştientiza amploarea, la nivel naţional, pe care a dobândit-o acest fenomen.

Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât există şi foarte mulţi copii care practică cerşetoria, de aceea nu trebuie să-i încurajăm, ci să le oferim ajutorul de care au nevoie prin proiectele derulate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6", a declarat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite