şcolile nu sunt gata să-şi primească elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate acestea înconjurate de un miros îngrozitor. Deasupra uşii unde scrie mare "Director" se vede o crăpătură de toată frumuseţea. Pe câteva scaune sleioase stăteau câţiva elevi veniţi

Toate acestea înconjurate de un miros îngrozitor. Deasupra uşii unde scrie mare "Director" se vede o crăpătură de toată frumuseţea. Pe câteva scaune sleioase stăteau câţiva elevi veniţi să se transfere. Aşa arată locul unde îşi desfăşoară activitatea directorul şi personalul Grupului şcolar Industrial "Dimitrie Gusti".
Din 2001, Grupul şcolar "Dimitrie Gusti" a fost cuprins într-un proiect al Primăriei Capitalei ce urma să fie derulat cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii. "Primarul a vrut să înceapă el lucrările, dar pierdeam banii. Clădirea de aici s-a propus pentru demolare, urmând să fie ridicată o construcţie nouă, cu trei etaje", a spus Alexandru Setelecan, directorul şcolii. Nici ziua de 15 septembrie a acestui an nu va aduce vreo schimbare pentru elevii de la "Gusti". "Dacă ne aprobă sistemul în trei schimburi, o să înveţe toţi elevii în corpul de peste drum", a mai zis directorul, sperând ca ridicarea construcţiei noi să se facă în octombrie-noiembrie, anul acesta, aşa cum li s-a promis de la primărie. Inspectorul şcolar general al Capitalei este nemulţumit de starea şcolilor din Bucureşti. "La Grupul şcolar Industrial
Dimitrie Gusti
nu există autorizaţie de la Direcţia de Disciplină în Construcţii pentru desfăşurarea activităţii. Am fost în şcoli. La Liceul şincai erau doar doi băieţi care munceau. Nu s-a mai făcut igienizarea spaţiilor comune, a holurilor, de patru ani de zile. Oamenii s-au îngrijit să arate cât de cât bine, dar se vede că nu este zugrăvit", a spus Cristian Alexandrescu. La şcoala 161 din Giuleşti, toaleta este în curte, iar condiţiile de aici sunt insuportabile. "În zonă nu există canalizare, iar condiţiile sunt arhaice, de ţară", ne-a declarat Alexandrescu referitor la şcoala 161.

În multe alte şcoli, lucrările nu au fost demarate şi nu se ştie dacă vor fi terminate la timp. Potrivit unui raport al prefecturii, la data de 18 august, la şcoala nr. 118 "Vasile Alecsandri" nu au început lucrările de igienizare şi reparaţii, la fel şi la şcoala nr. 45 "Titu Maiorescu". La şcoala nr. 1 "Sfinţii Voievozi", înlocuirea geamurilor şi a uşilor nu era începută. Tot la această dată, la Liceul Waldorf, reparaţiile în ceea ce priveşte centrala, zugrăveala, instalaţia electrică şi sanitară erau gata în proporţie de doar 20%. La Liceul de Metrologie "Traian Vuia", igienizarea şi instalaţiile sanitare erau gata în proporţie de 5%, aceeaşi fiind situaţia şi la Colegiul Tehnic "Petru Rareş". La Grupul şcolar "Iuliu Maniu", mai puţin de un sfert din reparaţii erau gata. Totodată, din cele 636 de corpuri de clădire din Capitală, în care funcţionează unităţi de învăţământ, 37 sunt construite înainte de 1900, iar 109, între anii 1900-1940. Alte aproape 400 de şcoli datează din perioada 1941-1977 şi doar 98 de şcoli sunt construite între anii 1978-2002.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite