şcoli de dans pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iniţieze copiii în tainele dansului o pot face fără probleme şi fără prea mari cheltuieli. Vârsta minimă recomandată de antrenori este cinci ani, dar totul depinde de abilităţi. "Depinde

iniţieze copiii în tainele dansului o pot face fără probleme şi fără prea mari cheltuieli. Vârsta minimă recomandată de antrenori este cinci ani, dar totul depinde de abilităţi. "Depinde de receptivitatea copilului, căci, dacă se descurcă bine, poate începe cursurile şi la o vârstă mai mică", spune Dumitru Bălan, directorul şcolii "Latino Time". În general, se organizează câte două şedinţe pe durata săptămânii, în unele cazuri şi în weekend, iar plata se face diferit, în funcţie de şcoală. Dansul sportiv are două categorii: dansuri standard: vals lent, vals vienez, tango, slow fox şi quick step şi dansuri latino-americane: cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive şi samba. Pentru începători sunt indicate anumite dansuri. "Valsul lent, quick step, cha-cha-cha şi jive sunt recomandate pentru un copil aflat la început", ne-a declarat Mihai Petre, din cadrul Federaţiei de Dans Sportiv.

Cursuri pe durata verii
La şcolile de dans, şedinţele se fac în grupuri de iniţiere, intermediari şi de performanţă. Grupul este format, de obicei, din 15-20 de persoane. şedinţele se fac de două-trei ori pe săptămână, la început, ca apoi să fie mai dese.
Unele şcoli au durata cursurilor nelimitată, altele au module de două sau trei luni. În general, unul sau doi instructori se ocupă de un grup, dar cei care fac dans de performanţă pot să-şi aleagă şi instructor personal.
La începători, durata unui curs este de o oră şi jumătate sau două, timpul crescând cu cât cursantul progresează. Cei care se ţin de treabă pot obţine performanţe şi într-un an. "După un an, un copil poate ajunge să intre în competiţie. Depinde de el, dar şi de antrenor", spune Mihai Petre.

Înscrieri şi tarife, în funcţie de şcoală
Preţul cursurilor de dans este diferit în funcţie de şcoală şi de nivelul copilului. Astfel, în unele cazuri, se plăteşte o taxă înainte: 500.000 de lei vechi/lună pentru orice tip de dans (în cazul abonamentelor de grup). Alte şcoli fac şi reducere: la patru copii înscrişi, unul nu mai plăteşte taxa. Un abonament pentru un modul de două luni costă 1.200.000 de lei vechi pentru 16 şedinţe/lună. Înscrierile se pot face, în unele cazuri, şi on-line, dar instructorii recomandă ca părinţii să vină cu micuţii la sală. şcoli de dans: "Hobby Dance" (451.09.34), Clubul de Dans "Pheonix" (0722.431.152), şcoala de dans "LatinoTime" (0726.218.293).

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite