Am scăpat de grevă la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au scăpat de o nouă grevă la metrou. Sindicaliştii de la Metrorex au ajuns la un acord cu reprezentanţii administraţiei şi consideră conflictul închis.Surse apropiate

Bucureştenii au scăpat de o nouă grevă la metrou. Sindicaliştii de la Metrorex au ajuns la un acord cu reprezentanţii administraţiei şi consideră conflictul închis.
Surse apropiate negocierilor au declarat că administraţia a propus o majorare a salariilor cu 14%, ofertă acceptată de angajaţi. Sindicaliştii au protestat atât luni, cât şi marţi în staţia de metrou Piaţa Unirii şi au organizat săptămâna trecută o grevă de avertisment de două ore. Angajaţii de la metrou cereau un salariu minim de 150 de euro şi condiţii de muncă mai bune, fiind a doua grevă de avertisment care are loc la metrou în interval de numai două luni.
În cazul în care nu s-ar fi ajuns la vreun acord, lunea viitoare, pe 23 ianuarie, sindicaliştii ar fi intrat în grevă generală. Salariul mediu brut la metrou este - potrivit sindicatelor - de 8,6 milioane de lei, iar ultima majorare salarială a fost acordată în octombrie 2004, fiind de 17 la sută.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite