57.000 de sarmale oferite gratuit de Ziua Europei, în sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 57.000 de sarmale tradiţionale româneşti vor fi servite gratuit bucureştenilor care vor participa la festivităţile organizate miercuri, începând cu ora 13.00, în faţa Primăriei sectorului 2. 

Pentru al şaselea an consecutiv, Primăria Sectorului 2 va marca printr-o serie de acţiuni Ziua de 9 Mai, în care au avut loc mai multe evenimente importante. Este vorba despre Ziua Europei, stabilită la Milano în anul 1985 de Consiliul Europei, dobândirea independenţei de stat a României la 9 mai 1877 şi sfârşitul războiului şi victoria împotriva fascismului în Europa.

De la eveniment nu va lipsi celebra parada militară, cu defilări ale efectivelor Poliţiei Locale a Sectorului 2, demonstraţii de arte marţiale şi de intervenţie la misiuni de ordine publică muzică de fanfară, cântece şi dansuri populare.

Primăria Sectorului 2 a pregătit 13 locuri în care se vor distribui gratuit porţiile de sarmale tuturor bucureştenilor care vor să sărbătorească Ziua de 9 Mai, respectiv:
- Primăria Sectorului 2
- Circul Globus
- Parcul Floreasca din cartierul Floreasca
- Parcul Plumbuita din cartierul Colentina
- Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului
- Parcul Motodrom din cartierul Fundeni
- Bulevardul Chişinău numerele 6 – 8, în faţa Complexului Miramar,
- Parcul Florilor din cartierul Pantelimon
- Parcul Sfântul Pantelimon din cartierul Pantelimon
- strada Paroşeni numărul 26 – la sediul secţiei Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 din cartierul Tei
- Parcul Tei din cartierul Tei
- Şcoala numărul 40 din strada Periş numărul 27 din cartierul Andronache
- Parcul Creangă din cartierul Creangă.
 
Servirea porţiilor de sarmale se va face la Primăria Sectorului 2 începând cu ora 14.00, iar la celelalte 12 zone va începe de la ora 11.00.  

Manifestările dedicate Zilei de 9 mai la Primăria Sectorului 2 se vor desfăşura după următorul program:

- ora 12.00 - Program artistic susţinut de interpreta de muzică populară Ştefania Rareş, de soţii Mariana şi Mihai Călin alături de un ansamblu de dansatori,

- ora 13.00 – începerea manifestărilor dedicate aniversării celor trei evenimente importante: Independenţa de stat a României, Ziua victoriei împotriva fascismului şi Ziua Europei

- ora 14.00 – servirea porţiilor de sarmale oferite gratuit de către restaurantele din sectorul 2

La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi din conducerea Bisericii Ortodoxe Române, cadre militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, veterani de război, cadre militare în rezervă şi retragere şi locuitoriai Capitalei.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite