O rețea de șapte traficanți de heroină, destructurată de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de şapte traficanţi de heroină, care acţiona pe ruta Turcia-România, a fost destructurată de procurorii DIICOT şi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, liderul grupării şi un membru al acesteia fiind reţinuţi, informează DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din şapte persoane, care acţiona pe relaţia Turcia-România, specializat în traficul de heroină, se precizează într-un comunicat de joi al DIICOT citat de Mediafax.

Potrivit procurorilor, inculpatul Marius Zamfir din Bucureşti, lider al grupării, împreună cu Ion Laurenţiu Matache şi Lucian Claudiu Bera, a organizat procurarea a trei kilograme de heroină din Istanbul, drogurile fiind destinate comercializării către consumatorii din cluburi aflate în Capitală. Valoarea drogurilor este estimată la 60.000 de euro.

Anchetatorii au efectuat, miercuri, patru percheziţii domiciliare în Bucureşti, ocazie cu care, la locuinţele inculpaţilor, au fost descoperite 100 de grame de heroină şi aproximativ 170.000 de lei. Banii, precum şi patru autoturisme, au fost ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, potrivit IGPR.

La 19 mai, Bera a fost depistat în flagrant delict în Istanbul, având asupra sa drogurile pe care urma să le introducă pe teritoriul României. El este, în prezent, arestat preventiv în Turcia.

Marius Zamfir şi Ion Laurenţiu Matache au fost reţinuţi pentru 24 de ore, procurorii propunând instanţei arestarea preventivă a lor pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, Zamfir a fost anterior trimis în judecată de către procurorii DIICOT, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni, fiind condamnat, nedefinitiv, la 13 ani închisoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite