Dacă aș fi pentru o zi primar: Ce își doresc bucureștenii de la edilii pe care i-au votat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul‟ au stat de vorbă cu locuitorii Capitalei, chiar în ziua alegerilor, despre principalele neajunsuri ale Bucureștiului. Orășenii din toate cele șase sectoare au identificat o problemă comună: poluarea.

Ce care domiciliază în sectorul 1 par a fi cei mai mulțumiți de zona în care își duc traiul. Bucureștenii apreciază că blocurile au fost reabilitate gratuit și că sectorul lor beneficiază de cele mai multe spații verzi. Cu toate acestea, cetățenii sunt nemulțumiți de mijloacele de transport în comun.

„Transportul în comun nu este eficient în sectorul 1. Stațiile de metrou sunt rare, iar cu autobuzul este un calvar să circuli. Este foarte aglomerat și nici nu funcționează aerul condiționat‟, a explicat Florența Albu. În ciuda faptului că sectorul 1 este cea mai verde zonă a Capitalei, cei care locuiesc aici se plâng de poluare. Cetățenii dau vina pe numărul excesiv al autoturismelor, care nu numai că dăunează mediului, dar creează și ambuteiaje în trafic.   

Un neajuns al sectorului 2 este lipsa siguranței. Mai mulți bucureșteni au spus că au asistat la numeroase infracțiuni în zona în care domiciliază și că uneori le este frică să meargă noaptea pe stradă. „Cred că primarul ar trebui să ia măsuri, în primul rând, împotriva actelor de violență din sectorul 2. Numai eu de câte infracțiuni am auzit‟, s-a plâns o pensionară care locuiește în zona Obor.

Sectorul 3 duce lipsă de blocuri reabilitate și de curățenie, în schimb „beneficiază‟ de praf din belșug. Mai mulți bucureșteni consideră că zona în care locuiesc este cea mai „prăfuită‟ din Capitală. „Azi șterg praful, mâine e la loc. Este foarte deranjant, ar trebuie să se găsească o soluție la problema asta‟, a mărturisit Carmen Vișan, care locuiește în centrul Bucureștiului.

Mai mult decât atât, oamenii sunt nemulțumiți de așa-zisa reabilitare a locuințelor. „La noi în sector au fost reabilitate cele mai puține blocuri și nici alea gratuit‟, a spus un tânăr din sectorul 3.

Aglomerația și lipsa locurilor de parcare sunt principalele incoveniente de care se lovesc locuitorii sectorului 4. „Este aproape imposibil să-ți lași mașina într-un loc decent în această zonă. Crearea locurilor de parcare este primul lucru pe care ar trebui să îl facă viitorul primar”, a sugerat un tânăr care locuiește în cartierul Berceni.

În sectorul 5, orășenii par să nu fie mulțumiți de nimic. Mizeria din zonă, aspectul neîngrijit al imobilelor și al străzilor și numărul foarte mare de romi sunt cele mai mari dezavantaje ale regiunii. Niciunul dintre cei rugați să numească un lucru care le place, nu a putut identifica  o chestiune cu care să se mândrească în cartierele din sectorul 5.

Locuitorii sectorului 6 sunt de părere că oamenii străzii reprezintă cea mai mare problemă a zonei în care domiciliază. „Cei mai leneși oameni sunt în sectorul 6. Cred că primarul ar trebui să conceapă niște programe de educare mai întâi, iar apoi să-i amendeze pe cei care nu lucrează, deși ar fi apți de muncă‟, a lămurit Laura Tănase.

De asemenea, cetățenii mai sunt nemulțumiți de mizeria și de poluarea din sector. Totodată, oamenii se plâng de invazia de maidanezi, deși sunt conștienți că tot Bucureștiul „suferă‟ din cauza problemei cu patru picioare.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite