"Am reuşit să distrug mafia din Piaţa Crângaşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din nou, în 2008, pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6. Fostul contracandidat, Dan Darabont, zice că averea primarului liberal a sporit pe seama contribuabililor, fără ca zestrea

din nou, în 2008, pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6. Fostul contracandidat, Dan Darabont, zice că averea primarului liberal a sporit pe seama contribuabililor, fără ca zestrea edilitară să se fi îmbunătăţit.
- Au trecut doi ani de mandat. Mai sunt doi. Cum vă simţiţi, domnule primar?
- Ca la jumătatea mandatului, sunt în graficul pe care mi l-am propus când am intrat în primărie şi pot spune că am credinţa că până în 2008 îmi voi respecta promisiunile faţă de electorat.
- Ce aţi făcut în ultimii doi ani?
- Am avut mai multe realizări. Prima, de care sunt cel mai mândru, e că am reuşit să dau în folosinţă 1.100 de apartamente, practic un nou cartier, ceea ce nu s-a mai întâmplat după Revoluţie nicăieri în ţară. Am reuşit să distrug o mafie, şi anume cea din Piaţa Crângaşi, am reuşit să fac proiectul de fezabilitate avizat de Banca Mondială pentru reabilitarea cartierului Giuleşti-Sârbi. Am reuşit să accesez un împrumut de 50 milioane de euro, sindicalizat, cu cea mai mică dobândă luată vreodată de o administraţie locală, care îmi va permite să asfaltez străzile din sector şi realizarea unor parcări supraterane.
- Unde vor fi aceste parcări?
- În Drumul Taberei şi în Militari.
- Ce veţi face în următorii doi ani?
- Am în vedere reconstruirea şi remodernizarea a trei pieţe: Drumul Taberei, Veteranilor şi Crângaşi şi finalizarea lucrărilor în zona Giuleşti-Sârbi.
- Vă pregătiţi pentru un nou mandat?
- Da.
- De ce se plâng oamenii la audienţe?
- Cea mai frecventă problemă e cea locativă. Oamenii aşteaptă uneori de la primar lucruri pe care nu le are în atribuţii.
- În ce măsură poate fi rezolvată această problemă de către primăria de sector?
- Acum nu are prea multe pârghii. Nu poate avea patrimoniu. Nu poate achiziţiona apartamente din resurse proprii pe care să le pună la dispoziţie, singura formulă fiind găsirea unor parteneriate public-privat care să conducă la rezolvarea acestei probleme.
- Câte cereri de locuinţe sunt la sectorul 6?
- Aproape 1.000 de cereri se află pe lista de aşteptare.
- Cum e cu scandalul Brâncuşi?
- Scandalul m-a atins pe mine ca ultimă verigă în tot procesul, pentru că nimeni nu a explicat faptul că acele criterii de repartizare au fost validate de MCTI şi prefectură, iar eu, practic, nu am făcut decât să semnez repartiţiile. Dacă ar fi fost să fiu rău, aş fi spus că presa, care a scris atât de mult, criticând aceste criterii, are peste 50 de reprezentanţi care beneficiază de case în acest cartier. Cartierul a devenit subiect de scandal pentru că presa a exagerat pentru că sunt opt oameni din primărie, între care doi directori şi restul consilieri care îndeplineau criteriile legale.
- Sunteţi un primar bogat?
- Nu mă plâng de starea mea actuală. Pe durata mandatului de primar nu mai derulez afaceri pentru a nu intra în niciun fel de incompatibilitate.

Dan Darabont, fostul edil al sectorului 6:
"Fruntaş între primarii bogaţi şi controversaţi, primarul sectorului 6 a adunat 800.000 de euro, trei apartamente, trei autoturisme de lux şi un teren intravilan. În numai doi ani, averea primarului liberal a sporit pe seama bugetului local, fără ca zestrea edilitară a sectorului să se fi îmbunătăţit. Primarul, viceprimarul şi consilierii PNL-PD nu mai termină de doi ani cu ciorovăiala pe algoritmul de împărţire a posturilor. Cel mai reprezentativ aspect al actualei administraţii: din 2004, doi membri PD se judecă pentru funcţia de viceprimar al sectorului 6, pe cheltuiala contribuabililor".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite