Bucureşti:Poliţiştii din toată ţara au început astăzi protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de poliţişti au început azi-dimineaţă protestele ce vor dura până vineri. În toată ţara, în fiecare zi, între orele 10.00 şi 12.00, oamenii legii vor picheta sediile instituţiilor publice.

În Capitală, între 250 şi 300 de oamenii de ordine s-au adunat în faţa Palatului Cotroceni, la Ministerul de Finanţe şi cel de Interne. Aceştia au ieşit cu pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Guvernanţi ieşiţi în stradă să apăraţi liniştea şi siguranţa oamenilor“ sau „Guvernanţi coborâţi în stradă la dialog“ şi au folosit fluierul din dotare pentru a-i scoate pe guvernanţi din birouri şi a le da un răspuns.

„Suntem din ce în ce mai puţini, lucrăm în plus fără să ni se plătească orele suplimentare, iar posturile nu s-au mai scos la concurs deşi sunt multe locuri libere”, a declarat Laurenţiu Barbu, inspector principal al Poliţiei Capitalei.

La Piteşti şi Târgovişte, doar poliţiştii liberi

Fluierele şi sirenele poliţiştilor s-au făcut auzite, astăzi, timp de două ore, pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa. „Vom veni şi mâine, poate şi în zilele următoare, în funcţie de rezultatele discuţiilor cu conducerea judeţului”, a declarat agentul şef Ştefan Dumitru. La protest au fost prezenţi în jur de 60 de poliţişti din toate structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie, dar care se aflau în afara orelor de serviciu.

La Piteşti, 250 de poliţişti afiliaţi la Sindicatul Pro Lex au pichetat sediul Prefecturii şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. „Venim de acasă cu pixuri, caiete, calculatoare, cu tot ce avem nevoie ca să ne desfăşurăm activitatea, iar ei ne taie salariile“, a spus Cecilia Tatia, preşedintele Sindicatului Pro Lex. Activitatea nu este întreruptă, întrucât participă la miting doar poliţiştii care sunt liberi sau sunt în concediu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite