Procurorii au făcut percheziţii la o grupare specializată în spălarea de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au descins, marţi dimineaţă, în 23 de imobile din Bucureşti şi din ţară la o reţea specializată în spălare de bani şi evaziune fiscală.

UPDATE 9.20 Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 3 a făcut 23 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu şi Dâmboviţa, pentru executarea a 23 de mandate de aducere a unei reţele specializate în spălare de bani şi evaziune fiscală.

Suspecţii au fost aduşi la secţia din sectorul 3 şi sunt cercetaţi pentru înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală, potrivit informaţiilor de la Poliţia Municipiului Bucureşti.

Aceştia au înşelat 30 de bănci, prin falsificarea de documente pentru contracte de credite. Intermediarii - "săgeţi" obţineau creditele bancare, apoi banii erau investiţi în societăţile celor doi lideri ai grupării. Firmele respective aveau activităţi legale.

Un alt mod de operare al reţelei, prin care spăla bani, folosea tot documente false. Suspecţii achiziţionau de electronice şi electrocasnice în rate, iar obiectele cumpărate erau, ulterior, vândute. Şi aceşti bani erau investiţi in companiile liderilor grupării, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

La una din locaţiile la care s-a descins, în Urziceni, a fost găsită şi o armă de vânătoare ilegal deţinută.

Prejudiciul este de 800.000 de lei.

Vom reveni cu amănunte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite