Bucureşti: 300 de euro, un loc într-un cămin privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Primul complex studenţesc privat“  West Gate Studios nu este dedicat doar tinerilor care studiază la universităţi. Preţurile pornesc de la 120 de euro de persoană pentru o garsonieră şi ajung la 300 de euro, tot de persoană pentru un apartament în noile imobile din Militari.

West Gate Studios, noul complex privat, creat în special pentru tineri este situat în cartierul Militari, lângă staţia de metrou Preciziei (fostă Industriilor). Clădirea a fost special creată pentru a le oferi oamenilor posibilitatea să închirieze o garsonieră sau un apartament cu facilităţile de care acestia au nevoie. Până în prezent, în complexul West Gate Studios a fost finalizată clădirea de locuinţe A1, având 375 de garsoniere şi apartamente cu 2 camere, complet utilate si mobilate.

Un sfert din locuinţe, rezervate
Potrivit dezvoltatorului, compania Genesis Development, acest bloc de locuinţe a fost deja ocupat în proporţie de 25%. Alte două cladiri, B1 şi B2, totalizând 600 de garsoniere, sunt în faza de construcţie şi vor fi livrate până la mijlocul anului viitor. Locuinţele, complet mobilate şi utilate, păzite 24 de ore din 24, pot fi închiriate nu numai de studenţi. Oricine vrea şi îşi permite să locuiască în condiţii civilizate şi cu toate facilităţile la îndemână poate locui în acest complex, atâta timp cât plăteşte chiria cel puţin trei luni în avans.

Preţurile chiriilor pornesc de la 120 de euro de persoană, pentru o garsonieră de tip 1, de 25 de metri pătraţi şi ajung până la 300 de euro de persoană, pentru un apartament cu două camere, de 70 de metri pătraţi. Apartamentele trebuie să fie ocupate de cel puţin două persoane.

West Gate studios le oferă chiriaşilor mai multe servicii, atât utilitare, cât şi pentru petrecerea timpului liber. Ei pot juca fotbal, tenis sau baschet pe terenurile cu nocturnă din incinta complexului. De asemenea, tinerii beneficiază şi de un centru Spa, piscină acoperită şi un patinoar pe timp de iarnă.

Un loc în parcarea subterană costă 95 de euro pe lună. Rob Stewart, preşedintele companiei Genesis Development, dezvoltatorul proiectului spune că a construit acest complex “în urma cercetărilor care au arătat că există deficienţe în ceea ce priveşte cazarea studenţilor, iar Bucureştiul atrage an de an cel mai mare număr de studenţi.
Chiar dacă locuinţele au fost proiectate pentru studenţi, pot fi închiriate şi de alţi tineri din provincie care nu mai studiază, dar vor să locuiască în continuare în Capitală”.

500 de euro, şpaga pentru o cameră în Regie
Mafia închirierii camerelor de cămin din complexele studenţeşti de stat din Capitală funcţionează în continuare, iar „ofertele” de anul acesta au început să apară. Unul dintre „afaceriştii imobiliari”, Marian, a făcut deja rost de cinci camere în Complexul Studenţesc Regie, pentru care va cere între 300 şi 500 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite