Bucureşti: 28 de copii au fost găsiţi printre gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o casă-focar de infecţie şi cuib al infractorilor, în Centrul Capitalei, locuiau ilegal 45 de persoane. Zeci de poliţişti şi asistenţi sociali au intervenit cu noaptea în cap pentru a evacua o clădire de pe strada Mântuleasa.

Vila ocupată ilegal de 45 de persoane, aflată în centrul Capitalei, a fost părăsită de proprietar şi transformată apoi de oamenii străzii în depozit de gunoaie şi toaletă publică.

Poliţiştii şi asistenţii sociali i-au găsit pe copii bolnavi, murdari, dormind printre gunoaie. Câteva dintre camerele vilei fuseseră transformate în veceuri, la fel ca unele holuri.

Niciuna dintre camere nu are uşi, iar câinii, pisicile, şoarecii şi şobolanii, la fel şi puricii şi păduchii, erau colegi de vilă cu locatarii. Mirosul insuportabil şi pericolul de a aluneca pe urina care mustea pe holuri au îngreunat acţiunea oamenilor legii.

„Proprietarul casei a fost sancţionat de trei ori pentru că nu are grijă de imobil. Am fost nevoiţi să intervenim pentru că locul devenise atât un pericol social, pentru că aici stau persoane care se ocupă cu activităţi ilegale, cât şi un pericol pentru sănătatea vecinilor, care se plângeau de miros şi de mormanele de gunoaie adunate”, a spus primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, care a supravegheat evacuarea.

Vieţi puse în pericol de părinţi
Persoanele evacuate au fost duse la secţia de poliţie comunitară pentru identificare şi pentru a fi depistaţi cei care au probleme cu legea. „Nu putem să acceptăm să se formeze pâlcuri de infractori în sector. Îi vom trimite unde au venit, în ţară. Unii sunt condamnaţi, alţii au interdicţie de a veni în Bucureşti“, a explicat edilul sectorului 2, pentru Antena 3.

Cei 28 de copii au vârste cuprinse între 6 luni şi 14 ani. Asistenţii sociali i-au luat în grijă şi urmează să se hotărască soarta acestora. O mamă s-a opus violent să-i fie luaţi copiii, aşa că poliţiştii au fost nevoiţi să o scoată cu forţa din clădire.
„Părinţii trebuie să înţeleagă că micuţilor le va fi mult mai bine unde îi ducem noi. Deocamdată, aceşti părinţi pun în pericol viaţa copiilor lor“, a mai spus Neculai Onţanu.

Asistentul social Isabela Hurjui a menţionat că unii minori sunt bolnavi şi unii vor fi plasaţi în grija statului. Mamele cu copii sub 3 ani vor fi cazate la centrele speciale de găzduire ale primăriei, iar copiii de peste 3 ani vor fi duşi la centre de plasament. Adulţii vor fi duşi la adăpostul social de urgenţă al sectorului 2. 
Reprezentanţii primăriei spun că evacuările vor continua, în aceeaşi situaţie fiind alte 4 imobile din sectorul 2.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite