ACHIZIŢII Pompierii din Bucureşti şi Ilfov vor avea 38 de autospeciale noi, până la primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile dotări îi vor ajuta pe angajaţii celor două inspectorate de urgenţă să ajungă mai repede cu 2-3 minute şi să fie cu 35% mai operativi.


Echipamentele vor fi achiziţionate prin programe europene de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov (ADIBI) şi vor fi date în folosinţă, gratuit, celor două inspectorate. Proiectul, în valoare de 45.556.469,16 lei vizează cumpărarea a 38 de echipamente pentru intervenţie în situaţii de urgenţă. 24 dintre acestea vor fi repartizate către ISU Bucureşti.
Prină această măsură se vrea creşterea capacităţii operative de interevenţie cu până la 35%, eficientizarea modului de intervenţie, a calităţii intervenţiei şi asigurarea unui grad mai ridicat al siguranţei cetăţenilor, reducerea timpului de intervenţie cu 2-3 minute şi scăderea costurilor cu 15%.



Printre maşinile care vor intra în dotarea pompierilor sunt mai multe autospeciale cu apă şi spumă, autospeciale de descarcerare şi acordare a asistenţei medicale, ambulaţe de prim ajutor şi de reanimare, centru de comandă şi control mobil şi autospecială de accidente colective şi calamităţi naturale

Primul lot de 18 autospeciale se va livra în luna decembrie a a cestui an.

Spital mobil. Va putea fi folosit în caz de calamităţi sau accidente colective
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite