Bucureşti: S-au marcat treceri de pietoni la Romană! (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au reacţionat la campania “Eliberaţi Bucureştiul!”, derulată de “Adevărul” şi “Adevărul de Seară”, şi vor impune restricţii şoferilor care blocau accesul pietonilor. Aseară şi în această dimineaţă s-au marcat treceri de pietoni şi stâlpi în apropierea gurilor de metrou de la Piaţa Romană.

Ieri, la ora 10.00, primul punct pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Tehnice de Circulaţie, desfăşurate la Primăria Capitalei, a fost reglementarea situaţiei privind circulaţia în Piaţa Romană. Membrii comisiei ştiau despre sesizările publicate zilnic, vreme de o săptămână, în ziarele “Adevărul” şi “Adevărul de Seară”.

Valentin Iana, comisar-şef în cadrul brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, a propus amplasarea a două treceri de pietoni la intrarea şi la ieşirea bretelei situate între gurile de metrou şi staţiile RATB. „Vom amplasa şi stâlpişori, astfel încât maşinile să nu mai poată pătrunde pe trotuar”, a declarat Iana.

El a adăugat că parcarea, care acum este publică şi gratuită, va fi transformată într-una cu plată. „În felul acesta, şoferii vor fi mai organizaţi şi nu se vor mai înghesui să parcheze pe unde apucă”, a mai explicat Iana.   

Ordin: trecere de pietoni 

Imediat ce a fost votată decizia, Doru Stănescu, directorul adjunct de la Administraţia Străzilor, a sunat ieri un subordonat şi i-a dat ordin ca lucrările să înceapă chiar de seara. „Pe la ora 21.00 (ieri n.r.) vom fi acolo pentru a începe marcarea trecerii de pietoni”, a promis Stănescu.

Directorul de Infrastructură din cadrul municipalităţii, Mădălin Dumitru, a declarat că s-ar putea ca marcajele să nu ajute pe termen lung la fluidizarea circulaţiei pietonale. „Să treacă într-o oră 4.000 de oameni pe zece metri pătraţi ar însemna să stea la coadă. Dar vom vedea asta peste două săptămâni, când vom reanaliza soluţia aplicată astăzi”, a promis Dumitru.

“Gata, şefu’, nu mai parchez aici”


Aseară, după ora 21.00, reprezentanţii Administraţiei Străzilor, alături de un echipaj al Poliţiei Rutiere, au mers în zona Pieţei Romană ca să elibereze şi să marcheze cele două treceri de pietoni.

Bucureştenii care treceau se uitau miraţi la acţiunea autorităţilor. “Nu credeam că vor face vreodată ceva ca să cureţe străduţa asta!”, a spus Simona David, o bucureşteancă.

Prima victimă a noilor restricţii a apărut la scurt timp de la  sosirea poliţiştilor. Şoferul intenţiona să-şi parcheze maşina chiar pe una dintre noile treceri de pietoni. La atenţionarea agenţilor, bucureşteanul a răspuns: “Gata, şefu’, nu opresc aici! Doar ca nu ştiam de zebra asta”.

Acţiunea reprezentanţilor Administraţiei Străzilor a continuat în această dimineaţă cu montarea stâlpilor pentru a împiedica parcarea autoturismelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite