FOTOGALERIE Meşteşugari pe cat-walk, aplaudaţi de Principesa Margareta şi Tăriceanu. Colecţia lui Philippe Guilet a fost prezentată într-un decor de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un decor de "vis de iarnă", 30 de ţinute haute couture, create de designerul francez Philippe Guilet cu ajutorul meşteşugarilor români, au defilat pe podium la Ambasada Franţei, în prezenţa unui public ales, format din ambasadori, oameni politici şi vedete.

Femeile din comuna Straja, Suceava, au ce discuta vreo săptămână de-acum înainte la radio-şanţ. Consăteanul lor, Constantin Juravle, cunoscut cojocar în comunitate, a fost aplaudat cu foc de fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, Principesa Margareta şi alte capete înalte de prin toată lumea, designeri şi alte persoane mondene, ce doar la televizor au putut fi văzute. Cojocarul Juravle a defilat în cu mândrie în costumul lui naţional de un alb imaculat lucrat la mână aşa cum a moştenit meşteşugul din părinţi, dar n-a putut să nu-şi ascundă emoţia. Cum aplauzele nu mai conteneau şi “bravo!” şi auzea din toate părţile ca pentru vedete, Constantin Juravle şi restul meşteşugarilor, care au lucrat la colecţia designerului francez Philippe Guilet, au fost copleşiţi.



Click pe poze pentru fotogalerie!

La Ambasada Franţei din Capitală a venit iarna. Copacii păreua înmărmuriţi de gheaţă şi pe geam alunecau în rafale câţiva fulgi purtaţi de vânt. În frumoasa clădire de pe strada Biserica Amzei au fost clădite câteva căpiţe de fân şi pe o alee de zăpadă au început să-şi facă drum modelele, prezentând colecţia  haute-couture a lui Philippe Guilet. După un an în care acesta, împreună cu 50 de meşteşugari din toată ţara, au buchisit la frumoasele veştminte, a fost nevoie de o oră ca o sală plină să cadă în încântare. Până la perfecţiunea evenimentului mai era un pas: să nu se fi întârziat în jur de două ore.


Click pe imagini pentru a le vedea la dimensiunea originală

Spectatorii au trecut însă peste tot după ce, pe o minunată muzică de poveste, au admirat toate ţinutele. Bundiţe ţintate cu mărgele, cojoace bine cadrate pe corp, dantelă din piele şi multă imaginaţie au făcut din munca meşteşugarilor, sub talentul designerului francez, o colecţie demnă de prezentat la Paris. De altfel, colecţia va defila în luna decembrie şi la Grand Palais din inima capitalei Franţei.


Click pe imagini pentru a le vedea la dimensiunea originală


image
image
image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite