Peste 5.000 de permise auto reţinute în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele cauze: conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, trecerea pe culoarea roşie a semaforului, depăşirea coloanei la semafor

De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii februarie, poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti au reţinut în vederea suspendării 5.375 de permise de conducere. Numărul este cu aproape 30 de procente mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost reţinute 4.015 de carnete. Potrivit poliţiştilor, mulţi şoferi ignoră culoarea roşie a semaforului, nu acordă prioritate sau depăşesc cu mult viteza legală. „Ne-am propus ca anul acesta să fie unul cu toleranţă scăzută faţă de şoferii care pun în pericol viaţa celorlalţi participanţi în trafic sau perturbă buna desfăşurare a circulaţiei”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”  comisarul-şef Constantin Stroescu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Cozi la ridicarea permiselor

Numărul tot mai mare de permise reţinute este confirmat la sediul Poliţiei Rutiere de pe strada Logofăt Udrişte din Capitală, unde sute de şoferi vin zilnic pentru a reintra în posesia actului care le conferă dreptul de a conduce un autoturism. Deşi sediul a fost renovat de mai multe ori, iar Secţia de înmatriculări permise şi accidente rutiere a Poliţiei Capitalei a fost mutată într-un centru nou, situat pe Şoseaua Pipera, cozile care se formează în fiecare zi la ghişee se întind pe câţiva metri. Astfel, şoferii sunt nevoiţi să aştepte ore bune sau uneori chiar şi o zi întreagă până până să ajungă din nou în posesia permisului de conducere suspendat.

Aproape 29.000 de permise suspendate în 2008

Anul trecut, poliţiştii rutieri din Capitală au reţinut în vederea suspendării 28.700 permise de conducere, principalele cauze fiind neacordarea priorităţii de trecere, trecerea pe culoarea roşie a semaforului, depăşirea coloanei de autovehicule oprite la semafor şi depăşirea neregulamentară.

Pentru a reintra în posesia permisului de conducere la expirarea termenului de reţinere, şoferii trebuie să se prezinte la ghişeul “Restituiri” din sediul Poliţiei Rutiere Bucureşti, cu următoarele documente:

          - actul de identitate;
          - originalul dovezii înlocuitoare a permisului de conducere sau a declaraţiei notariale din care rezultă pierderea, furtul sau distrugerea acestuia;
          - comunicarea de reducere a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce;
          - acte medico-legale din care să rezulte că motivul pentru care a fost retras permisul de conducere a încetat;
          - ordonanţa procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea acesteia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite