Bucureşti: De ce să intri în iureşul pelerinajului la moaşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii ortodocşi din toată ţara vor veni în pelerinaj la Mitropolia din Bucureşti să se închine timp de cinci zile la raclele cu moaştele sfinţilor Dimitrie cel Nou şi la cele ale sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena.

Mai citiţi: Moaştele sfinţilor dau peste cap traficul Capitalei

Atracţia de anul acesta a ceremoniei este însă racla cu moaştele Sfântului Vasile cel Mare. „Sfinţii, ca şi noi, au fost oameni. Ei au adâncit însă desăvârşirea, iar noi căutăm prin aceste pelerinaje să ne apropiem de ei şi fizic, ca să intrăm în comuniune, iar ei să devină mijlocitorii dintre oameni şi Dumnezu“, a explicat preotul Valentin de la Biserica Sf.Vineri Nouă de pe Şoseaua Nicolae Titulescu.

El a adăugat că enoriaşii ar trebui să participe la ceremoniile care încep mâine, pentru că, prin atingerea cu credinţă a moaştelor, rugăciunea devine mai puternică. 

Traficul rutier, închis pe trei artere
Moaştele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare sunt aduse de la Atena de către o delegaţie a Sfântului Sinod al Bisericii Greciei şi vor sosi pe Aeroportul Internaţional Henry Coandă, mâine dimineaţă la ora 9.00. De asemenea, credincioşii se vor mai putea închina şi la moaştele Sfântului Grigorie de Nazianz, prietenul Sfântului Vasile cel Mare.

„Prin aureola câştigată, sfinţii au putere mai mare însă devine lucrătoare atunci când venim şi îi atingem cu credinţă“, a mai spus preotul Valentin. 

Pe traseele pe care se vor deplasa credincioşii, începând de mâine, aproximativ 150 de poliţişti din toate structurile vor fi prezenţi în trafic, iar circulaţia va fi închisă până la 28 octombrie.

Astfel, străzile Sf. Apostoli, Bibescu Vodă şi Şerban Vodă vor fi închise pentru cinci zile, între orele 10.00 şi 12.00. Poliţiştii de la Rutieră vor asigura blocarea şi deblocarea traficului, precum şi fluidizarea acestuia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite