Cum îţi păzeşti apartamentul de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumina de pe scară, uşa de la intrare şi sistemele de alarmă cu butoane de panică pot pune pe fugă prădătorii de locuinţe. Există câteva reguli de bază care trebuie respectate de locatarii unui bloc pentru a-şi asigura locuinţele.

Una dintre ţintele preferate ale spărgătorilor de locuinţe sunt ansamblurile imobiliare date în folosinţă în ultimii ani, mai ales cele care au un grad de ocupare mic. Reprezentanţii firmelor de securitate recomandă proprietarilor de apartamente din astfel de blocuri, ca o primă măsură de precauţie, existenţa interfonului la intrarea în scară. „Obligatoriu, pe fiecare palier trebuie să funcţioneze lumina. Este bine să fie senzori de lumină care să se aprindă automat", a spus Antoniu Ungureanu, purtător de cuvânt al al firmei de securitate BGS.

Uşa securizată, esenţială

Poliţiştii bucureşteni, care doar în primul semestru al anului 2011 au anchetat peste 1.550 de furturi din locuinţe, recomandă cu stricteţe ca uşa să fie prevăzută cu sisteme de închidere securizate, cu închidere în mai multe puncte, cu şilduri antiefracţie care să nu permită ruperea butucului yalei.

„Mulţi aleg uşile de la intrare după aspect şi nu iau în considerare siguranţa. Există spre exemplu uşi cu yale fără butuc. Acestea nu au cum să fie sparte. Se închid în trei puncte odată", a mai spus Antoniu Ungureanu.

Este indicat ca persoanele care locuiesc la parter să monteze gratii la ferestre. Sistemele de alarmă sunt recomandate, mai ales celor care locuiesc în blocuri noi, cu puţini vecini. „Orice firmă de securitate, atunci când se instalează un sistem, înmânează proprietarilor mai multe butoane de panică, pe care aceştia pot apăsa şi echipajele se deplasează direct acolo", a mai spus Ungureanu. Sistemele de alarmă recomandate sunt cele care nu întâmpină probleme cu transmiterea datelor.

Cât te costă siguranţa

Preţurile sistemelor de alarmă diferă, în funcţie de tehnologie, dar şi de suprafaţa supravegheată. Cu 500 de lei poate fi achiziţionat un sistem de alarmă wireless, care face doar gălăgie. Începând cu 1.500 de lei pot fi montate aparate care anunţă firmele de securitate în caz de pericol. Pe lângă această sumă, proprietarii apartamentelor plătesc firmei de pază şi un abonament lunar ce  poate ajunge şi la 100 de lei. Cei care vor să fie siguri că răufăcătorii nu trec de uşă şi vor o yală fără butuc trebuie să plătească aproximativ 900 de lei pentru ea, pe lângă costul uşii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite