FOTOGALERIE Cele patru statui de la Universitate vor fi aduse mâine înapoi, cu restricţii de trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru statui de la Universitate vor fi mutate mâine pe amplasamentul iniţial, a anunţat Primăria Capitalei.

Mutarea va începe la ora 5.30.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea Fotogaleria!

Reamplasarea statuilor constituie una dintre ultimele etape ale construirii parcării de la Universitate, urmând ca, în următoarele săptămâni, obiectivul de investiţii să fie finalizat. În prezent, structura parcării a fost terminată în întregime şi se lucrează la finisajele interioare, rampele de acces şi amenajarea de suprafaţă.

Astfel, statuile vor fi mutate pe traseul strada Izvor – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Unirii – Bulevardul I. C. Brătianu – Piaţa Universităţii.

În acest scop, în perioada 5 mai ora 00.00 – 6 mai ora 24:00, va fi restricţionată circulaţia rutieră pe Bulevardul Carol I şi Bulevardul Regina Elisabeta între Piaţa Universităţii şi Calea Victoriei, pentru amplasarea unui utilaj agabaritic necesar reinstalării statuilor din Piaţa Universităţii.

În perioada menţionată, pe tronsonul restricţionat circulaţiei rutiere vor circula doar autovehiculele de transport în comun aparţinând RATB.

Potrivit RATB, sâmbătă, liniile de troleibuze din zona Piaţa Universităţii vor avea trasee scurtate, pentru că se întrerupe alimentarea cu energie electrică a troleibuzelor pe Bd. Regina Elisabeta, între Str. Academiei şi Piaţa Universităţii. Din această cauză, liniile de troleibuze din zonă vor funcţiona pe trasee modificate, conform comunicatului RATB.

Parcarea de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 metri pătraţi.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite