Expulzare pentru românii care nu iubesc România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispreţul faţă de ţară ar trebui să se pedepsească prin lege! Românii care nu iubesc România ar trebui să fie expulzaţi şi să li se retragă cetăţenia! Spun asta cu toată convingerea.

Observ în ultima vreme că a te plânge de ţară a devenit un sport naţional. Toţi din jurul meu se vaită că le merge prost, că ţara nu le oferă cât ar merita, că nu sunt apreciaţi şi plătiţi la adevărata lor valoare. La televizor, politicieni de 2 lei şi analişti degeaba deplâng soarta bietei naţiuni. Nu e bine nici că se face, nu e bine nici că nu se face, oricum ai lua-o şi oricum ai da-o tot rişti să ajungi subiect de non-ştiri TV şi de dezbateri fără analiză şi fără de sfârşit.

Toţi spun un lucru: ce rău este să trăieşti în România şi ce bine este în Vest. Dacă am călătorit ceva pe afară şi ne imaginăm că tot ceea ce vedem prin locurile pe unde ne plimbă autocarele şi ghizii turistici este adevărata faţă a ţării respective, ne înşelăm. La fel, greşim dacă ne imaginăm că lumea pe care ne-o descrie majoritatea filmelor este cea adevărată. Chiar şi aşa, să luăm, de exemplu, filmele americane şi imaginea pe care ne-o formează ele despre Statele Unite. Da, în marile oraşe nord-americane se trăieşte în lux. Dar chiar şi aici există cartiere sărace, unde mizeria şi fărădelegea sunt la ele acasă. Statele Unite nu înseamnă numai marile oraşe. Ne facem că nu vedem şi cealaltă parte a societăţii americane (prezentată şi ea tot în filme). Nu-i vedem pe americanii care trăiesc, să zic, „la ţară", în micile oraşe, unde viaţa este cu adevărat grea, iar traiul zi de zi într-o baracă sau rulotă nu este doar un moft boem. Orice ai spune, aici se trăieşte mult prea departe de imaginea idilică a „visului american", pe care ne place să-l visăm cu ochii deschişi. Cu ce diferă asta de România? Şi la noi, în marile oraşe se trăieşte bine. Nu puţini sunt românii care se bucură de lux la cele mai înalte cote ale sale. Ceilalţi, români de rând, poate nu au venituri mai mari decât americanii de rând, dar cei mai mulţi conduc maşini mai luxoase şi mai scumpe. La ţară, sărăcia e mare, nu zic, dar, dacă e să luăm extremele, de la baraca şi rulota micilor oraşe americane până la bordeiul românesc calea nu este aşa de lungă.

Da, mă puteţi contrazice plimbându-mi pe sub nas PIB-uri şi indici de dezvoltare umană. Este adevărat, statistic vorbind, americanii o duc mai bine. Dar, tot statistic, dacă vreţi, americanii nu se plâng toată ziua ce rău merge în ţara lor, preiau iniţiativa, fac acte de caritate şi acţiuni civice pentru comunităţile în care trăiesc şi votează cu cap. În plus, poate mai important decât orice, îşi iubesc ţara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite