Parcul Operei din Capitală, schimbat la faţă cu alei şi crizanteme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor putea schimba plimbările prin Cişmigiu cu cele prin Parcul Operei, începând de astăzi, când s-au dat în folosinţă noua grădină din faţa instituţiei de cultură.

Peste o sută de tufe de crizanteme, băncuţe noi şi alei pun în valoare noul Parc al Operei care a fost inaugurat astăzi de autorităţi. „Este păcat să nu scoatem în evidență imaginea clădirilor care au o valoare arhitectonică inestimabilă cu care ar trebui să ne mândrim. Pe de altă parte, acest parc va fi o încântare pentru bucureșteni pentru că oferă prilejul ca, înaintea oricărui spectacol, să poată petrece câteva clipe într-un loc menit să ne umple sufletele de pace și liniște.”, a explicat Radu Popa, director general al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB).

Parcul care se întinde pe 10.000 de metri pătraţi a fost regândit astfel încât să pună în valoarea clădirea Operei şi cele două statui prin construirea de alei. În plus, a fost implementat un sistem de irigaţii, s-a completat gardul viu în zonele în care acesta nu exista.
ALPAB a mai terminat reamenajarea altui parc, cel vizavi de Facultatea de Drept – Tosca, de pe care au strand o jumătate de tonă de gunoi.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite