Parcul Gării de Nord, dormitorul de sezon al oamenilor străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajat în cadrul campaniei „Adoptă un spaţiu verde”, parcul Gării de Nord este adoptat şi modificat pentru somn  de oameni fără locuinţă.

Dacă până acum două luni, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti îi transporta la adăposturi de noapte din cauza frigului, oamenii fără adăpost din zonă nu mai sunt „deranjaţi” din reşedinţa lor de vară, parcul Gării de Nord, unde s-au instalat de când s-a încălzit vremea. Au ieşit din depouri şi şi-au instalat sacii de dormit la gura canalizării, de unde ţâşneşte continuu un jet de abur cald. 

Oamenii străzii care au "adoptat" Parcul Gării de Nord sunt ridicaţi azi de poliţie

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini!

Pe aleea de lângă cei doi care împart gura de canal şi o plapumă galbenă, alţii şi-au construit un adăpost din cartoane şi cârpe, iar între cele două dormitoare improvizate este pancarta programului ogranizat de Primăria Sectorului 1, „Adoptaţi un spaţiu verde”.

Prin acest program, parcul a fost reamenajat de către Britsh American Tobacco (BAT) în parteneriat cu Administraţia Domeniului Public şi cu Primăria Sectorului 1,între noiembrie 2008 şi iunie 2009. Cu o investiţie de 120.000 de euro,  au fost achiziţionate bănci, un sistem de irigare, plante decorative, gazon, coşuri cu scrumiere şi un foişor cu mese de şah.

Angajaţii BAT au plantat, voluntar, arborii, arbuştii şi peste 10.000 de metri pătraţi de gazon.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite