Cel mai scump parc din România, modernizat cu 18 milioane de euro. Drumul Taberei va deveni un impresionant spațiu de relaxare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul de finanţare privind modernizarea parcului Drumul Taberei a fost semnat, în septembrie 2011, de ministrul Dezvoltării de la acea vreme, Elena Udrea, şi fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, ambii colegi de partid în PDL. A trecut de atunci un an, dar lucrările încă nu au început.  

Cristian Poteraş, primarul sectorului 6 de atunci, afirma că noul parc Drumul Taberei va fi gata în septembrie 2012. Realitatea este cu totul alta: parcul va fi finalizat tocmai în 2014.

Actualul primar al sectorului, Rareş Mănescu, a explicat că pentru a putea începe efectiv lucrările, noua administraţie are nevoie de achiziţionarea serviciilor de consultanţă în managementul proiectelor finanţate din fonduri europene şi a dirigenţiei de şantier.
În această direcţie s-a făcut un progres, contractul privind achiziţia de servicii de consultanţă în managementul proiectelor cu fonduri europene pentru obiectivul “modernizarea architectural şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” şi instalarea sistemului de supraveghere video, a fost atribuit firmei  RomActiv Business Consulting SRLentru suma de 219.942 lei fără TVA.

Parcul Drumul Taberei va deveni un parc de vis
 
Reamenajarea parcului necesită o investiţie în valoare totală de aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene. În sumă este inclusă şi achiziţia a 13 camere de supraveghere video, la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Modernizarea include regenerarea a aproximativ şapte hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea unor spaţii de joacă pentru copii, compartimentate pe grupe de vârstă, montarea a 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi, precum şi modernizarea aleilor din interiorul parcului.

Printre altele, Parcul Drumul Taberei, va fi dotat cu fântni arteziene “tip Nufăr”, foişoare, catarg pentru arborarea drapelului tării, terenuri de sport, pistă de carting, un monument artistic din oţel inoxidabil, "Pasărea măiastră", ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi hidrobiciclete, o pasarelă pietonală metalică în arcadă, plus loc de joacă pentru câini.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite