Bucureşti: De astăzi, sport gratis până la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startul unui program pentru mai multă mişcare se dă în această seară, în Capitală, pe Stadionul Tineretului. Proiectul se desfăşoară în Bucureşti, Galaţi, Timişoara, Cluj, Târgovişte, Bacău, Iaşi, Oradea, Mediaş, Braşov şi Constanţa.

Programul iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), intitulat “Sport până la miezul nopţii”, constă în derularea unei serii de competiţii de baschet şi atletism, pe diverse categorii de vârstă. Programul va debuta pentru copii în această după-amiază, la ora 17.00, pe Stadionul Tineretului din Bucureşti. Pentru adulţi, competiţiile vor începe la ora 20.00. La atletism, vor fi concursuri de jaloane, cu ştafete, de sărituri cu coarda, de sărituri în lungime, în înălţime, precum şi un concurs de aruncare a mingii. Distracţia din Tineretului va continua până la 6 iunie. Acţiunile se vor desfăşura astăzi în intervalul orar 17.00-24.00, mâine şi vineri între orele 10.00 şi 24.00, iar sâmbătă de la ora 10.00 până la ora 18.00.

Sport, în loc de droguri şi alcool

Potrivit reprezentanţilor MTS, proiectul îşi propune să informeze publicul asupra beneficiilor pe care le aduce practicarea sportului. De asemenea, iniţiativa MTS promovează sportul drept o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, în locul consumului de droguri şi de alcool. „Fără o atitudine proactivă în depistarea şi selectarea copiilor cu aptitudini pentru sport, succesele noastre în competiţii la nivel înalt vor fi tot mai puţine”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi. “Sperăm ca împreună să aducem în prim-plan sănătatea copiilor noştri şi sănătatea naţiunii”, a spus Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

Atelierele de sport vor fi asistate de sportivi legitimaţi la cluburi afiliate Federaţiei Române de Baschet şi Federaţiei Române de Atletism. Pentru copiii care nu pot face mişcare, vor fi organizate concursuri cu desene având ca temă sportul. Premiile acordate în acest caz vor consta în carioci şi mingi. Cu excepţia Capitalei, programul se va desfăşura pe stadioanele a zece oraşe importante din România. Astfel, la Timişoara, Galaţi, Cluj-Napoca, Oradea, Mediaş şi Braşov, acţiunile vor avea loc în această lună, iar la Târgovişte, Bacău, Iaşi şi Constanţa în luna septembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite