Incendiul de la depozitul din Voluntari a fost stins după opt ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hală cu materiale textile din comuna Voluntari, de lângă Bucureşti, a luat foc, 16 autospeciale ale pompierilor fiind trimise pentru stingerea incendiului.

UPDATE 8.19 Incendiul de la depozitul din Voluntari a fost stins după opt ore de pompieri, primele investigaţii relevând faptul că patronii spaţiului nu deţineau autorizaţii, iar focul ar fi izbucnit de la instalaţia electrică, relatează Mediafax.

Acţiunea pompierilor a fost dificilă, întrucât hala nu avea hidranţi, astfel că umplerea cu apă a autospecialelor s-a realizat la mai mulţi kilometri, timp în care flăcările câştigau teren.

Optsprezece autospeciale ale pompierilor, între care trei autoscări, au fost angrenate în operaţiunea de stingere a incendiului.

Incendiul a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 sâmbătă, la ora 16.30, fiind trimise iniţial două maşini de pompieri din Voluntari şi alte nouă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov, ulterior numărul lor a fost suplimentat.

Hala cuprinsă de flăcări are o lungime de aproximativ 50 de metri, în ea aflându-se fiverse mărfuri, între care textile şi mase plastice, iar aprinderea lor a generat un fum dens.

Un pompier, aflat la incendiul de la depozitul din Voluntari, a suferit o criză de tahicardie, iar un bărbat a fost luat de o ambulanţă şi dus la spital. Pompierul are 28 de ani, el primind îngrijiri medicale pentru o criză de tarhicardie, în timp ce patronul depozitului, un cetăţean arab, de 44 de ani, a fost dus la Spitalul "CC Iliescu" Fundeni, fiind suspectat de a fi suferit un infarct.

UPDATE 21.20 Patronul depozitului de textile susţine că pagubele produse se ridică la 3 milioane de euro. În hală erau depozitate alimente, textile şi materiale de construcţii.

UPDATE 19.40 Un pompier, aflat la incendiul de la depozitul din Voluntari, a suferit o criză de tahicardie, iar un bărbat a fost luat de o ambulanţă şi dus la spital, fiind suspectat de infarct.

Pompierul are 28 de ani, el primind îngrijiri medicale pentru o criză de tarhicardie, în timp ce bărbatul, un cetăţean arab, de 44 de ani, a fost dus la Spitalul "CC Iliescu" Fundeni, fiind suspectat de a fi suferit un infarct. Pompierii încearcă de peste două ore şi jumătate să stingă incendiul. Pompierii spun că există riscul ca focul să se extindă la o clădire de birouri din vecinătate, un bloc de sticlă, ce preventiv a fost udat.

UPDATE 18.40 Clădirea în care se află depozitul a ars aproape în întregime, în ciuda eforturilor pompierilor. Există pericolul ca focul să cuprindă şi alte clădiri din zonă.

UPDATE 18.10 Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a declarat la Realitatea TV că în depozit sunt şapte chiriaşi care folosesc spaţiul pentru a păstra marfa. Potrivit lui Pandele, proprietarii depozitului sunt nişte turci. Primarul oraşului Voluntari a declarat că nu ştie deocamdată pe baza căror avize a fost emisă autorizaţia de construire a clădirii. El a mai arătat că potrivit prevederilor legale, depozitul ar fi trebuit să fie prevăzut cu un bazin de retenţie, având în vedere faptul că cea mai apropiată sursă de apă este la aproximativ 1,5 kilometri distanţă. Conform lui Pandele, două dintre autospecialele care au venit la intervenţie au fost folosite doar pentru alimentarea cu apă a celorlalte maşini, fără a interveni pentru stingerea incendiului. Pandele a mai precizat că un incendiu de asemenea dimensiuni şi cu pagube atât de mari nu a mai avut loc în ultima perioadă în Voluntari.

UPDATE 17.50 Alis Grasu, şef Ambulanţă Bucureşti, a declarat că unui pompier care a intervenit la incediu i s-a făcut rău. Este vorba despre un puseu hipertensiv, nu este intoxicat cu fum. Un echipaj al Ambulanţei i-a acordat primul ajutor.

UPDATE Simion Petruş, ISU Ilfov, a arătat că numărul de autospeciale care intervin pentru stingerea incendiului a fost suplimentat ajungând la 16 astfel de maşini. El a spus că se menţine pericol la depozitele învecinate şi că incendiul este unul extrem de violent, fiind alimentat de materialele combustibile din depozit.

Iniţial, au fost trimise 11 maşini, însă distanţa mare până la sursele de apă cu care se poate interveni la faţa locului i-a determinat pe cei de la ISU să suplimenteze autoutilitarele.

UPDATE: Primarul oraşului, Voluntari, Florentin Pandele, a declarat, la Realitatea TV, că depozitul care a luat foc avea autorizaţie de funcţionare şi că cel mai probabil incendiul ar fi pornit de la un scurt circuit.

El a spus că directorul ISU, Stan Elena, l-a informat că au fost luate măsuri pentru a limita extinderea incendiului.

Echipaje ISU se deplasează la gospodăria de apă a oraşului Voluntari pentru alimenta cu apă, la aproximativ 2 kilometri pentru că nu există reţea de apă publică. Societatea se alimentează probabil dintr-o reţea de apă proprie, adică puţuri. Potrivit lui Pandele, există pericolul de explozie. 

Pompierii spun că există riscul ca incediul să se extindă la o clădire de birouri din vecinătate, relatează Mediafax.

Incendiul a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 sămbătă, la ora 16.30, fiind trimise două maşini de pompieri din Voluntari şi alte nouă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov.

Hala cuprinsă de flăcări are o lungime de aproximativ 50 de metri, pompierii încercând să izoleze focul şi să evite extinderea lui.

Incendiu, captură Realitatea TV
Incendiu, captură Realitatea TV.
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite