Bucureşti: La film la volanul maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diseară, de la ora 21.45, la Drive In Cinema de la Băneasa Shopping City vedem ultima aventură a animăluţelor simpatice din Ice Age 3 (Epoca de Gheaţă 3).

Primul cinematograf Drive In din România se deschide pentru public din această seară la Băneasa Shopping City. Cinema-ul este amplasat în nordul Capitalei, exact lângă mall-ul de fashion, întrucât ecranul de 23,5 metri lungime şi 10 înălţime este atârnat de unul dintre pereţii acestuia.

„Mă bucur că a apărut acest tip de cinematograf şi la noi. Eu îl aştept de 20 de ani. Acum bucureştenii vor putea şi ei să meargă la cinema în aer liber, aşa cum ştiam din filme că fac americanii. Se ştie că este un loc numai bun pentru iubiţi, aşa că ar trebui să aveţi în vedere şi acest lucru“, a declarat, aseară, la deschiderea oficială, criticul de film Irina Nistor. La inaugurare au luat parte, printre alţii, cântăreţul Gabriel Cotabiţă, scriitorul şi publicistul Carol Roman, actorul Doru Cătănescu şi actriţa Dana Rogoz.

Cum se intră la cinema
Accesul în noul cinematograf se face prin Calea Ion Zăvoi, o stradă care porneşte din DN1, înainte de a intra în zona centrelor comerciale din Băneasa. Cinematograful are două ieşiri, este dotat cu un bar şi toalete ecologice, iar maşinile sunt dirijate pe 12 rânduri. Veţi parca maşinile la distanţe egale una de alta, astfel încât să puteţi deschide uşile fără să loviţi automobilul vecinului. Vizibilitatea este bună din toate unghiurile, deşi dacă stai pe bancheta din spate a maşinii trebuie să te apleci uşor în faţă pentru a vedea bine. Parcarea nu este betonată, ci acoperită cu pietriş. Drive In Cinema are o capacitate de 300 de maşini, aşa că n-ar strica să vă faceţi rezervare, la telefonul 021.306.55.05. Pentru a putea asculta filmul trebuie să ai radio, care să funcţioneze pe frecvenţă 95,6 FM.

„Cred că va avea mare succes cinematograful acesta, din două motive. În primul rând stai comod în maşina ta şi nu te deranjează nimeni. Nu se foieşte vecinul de lângă tine şi poţi să râzi cât de tare ai chef, fără să deranjezi pe nimeni. În al doilea rând, fumătorii vor fi cei mai fericiţi“, a explicat râzând Carmen, o tânără care venise aseară la inaugurarea oficială.

Program de vizionare
Fiind vorba de un Drive In Cinema, filmele se văd doar în nocturnă, iar cinematograful foloseşte un sistem digital de proiecţie. Primul film care rulează este „Epoca de Gheaţă 3 - Apariţia dinozaurilor”. Bucureştenii au la dispoziţie două zile de avanpremieră mondială în care pot viziona celebrul film din scaunul propriului autoturism. Toţi cei care văd filmul pe 1 şi 2 iulie primesc cadou mascote ale personajelor din peliculă. Povestea este spumoasă: eroii de la minus zero grade din filmele „Epoca de gheaţă” şi „Epoca de gheaţă 2” revin într-o aventură incredibilă. Este o misiune de salvare a nefericitului Sid, aşa că gaşca trebuie să se aventureze într-o lume subterană misterioasă, unde dă peste dinozauri, se luptă cu flora şi fauna, are crize de furie „în grup” şi se întâlneşte cu o nevăstuică neabătută şi chioară, pe nume Buck, care vânează dinozauri.

Filmul rulează de la ora 21.45, de luni până duminică. De vineri până duminică rulează cel de-al doilea film, „Transformers - Răzbunarea celor învinşi”. Acesta va putea fi văzut în zilele de 3, 4, 5, 10, 11 şi 12 iulie, de la ora 0.45. Pentru filmul de la ora 21.45 accesul în cinema se face începând cu ora 19.30, iar pentru filmul de după miezul nopţii, accesul se face de la ora 23.30.

Preţuri de cinema
Cinema-ul este dotat cu bar de unde poţi cumpăra, printre altele, sucuri, cafele şi popcorn. O Cola, un Nestea sau un Cappy costă 6 lei, iar un Espresso scurt îţi scoate din buzunar 5 lei. O pungă mică de popcorn costă 7 lei, una medie - 10 lei, iar o pungă mare - 12 lei. Mai avantajoase sunt meniurile. Spre exemplu, un meniu pentru o persoană compus dintr-o pungă de popcorn mediu şi o Cola costă 14 lei. Un menoi Romantic (pentru două persoane) este compus dintr-o o pungă mare de popcorn şi două sticle de Cola/Fanta/Sprite şi costă 22 de lei.

Cât costă biletele
Biletul la film costă 15 lei, de luni până joi, şi 20 de de lei, de vineri până duminică. Pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari biletul costă 10 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite