Un bucureştean şi-a găsit la service maşina clonată: aceeaşi marcă, aceeaşi culoare, acelaşi...numar de înmatriculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer din Bucureşti a avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută când era în vizită cu maşina sa la un service auto din Capitală. În faţa service-ului respectiv era o maşina de marca, modelul, culoarea şi chiar… numărul de înmatriculare indentic cu ale lui.

Povestea bucureşteanului a apărut încă de la finalul anului trecut, pe site-ul roportal.ro. Omul are certitudinea că nu se poate vorbi despre neglijenţa celor de la poliţie care au eliberat de două ori aceleaşi plăcuţe de înmatriculare, ci este vorba despre o reţea bine pusă la punct, care se bucura de ajutorul funcţionarilor de la RAR.

Totodată, poliţia a depistat în luna ianuarie o reţea compusă din 19 persoane care se ocupau cu furtul şi plasarea unor astfel de maşini clonate. Ei au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, favorizarea infractorului, fals, conducere cu permisul anulat şi tăinuire.

Cum funcţiona:

Membrii reţelei de falsificatori introduceau în mod fraudulos pe teritoriul României autoturisme sustrase sau închiriate din străinătate, apoi căutau în trafic maşini similare ca model, marcă şi an de fabricaţie în vederea falsificării ulterioare a documentelor de identificare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare. Ulterior falsificau cu ajutorul unor funcţionari din cadrul Registrului Auto Român documentele de provenienţă şi încercau înmatricularea şi valorificarea acestor clone.

Reţeta era destul de sigură pentru că, falsul se putea desoperi doar in cazul în care, propietarul maşinii “originale” se întâlnea în traifc cu clona maşinii lui, sau prin citirea seriei unice de pe şasiul maşinii, procedură care are loc doar când maşina intră în inspectia periodică sau atunci când, asupra maşinii planează suspiciunea furtului.

Mesajul bucureşteanului cu maşina clonată:

 “Intamplator am gasit ieri incă o maşină identică cu a mea. Aceeşi culoare, marcă ŞI NUMERE DE ÎNMATRICULARE. La început poliţia nu a vrut să o ridice deoarece maşina nu era furată. Normal . Era o maşină în plus. Normal era să o iau eu, Din spusele poliţiei eu eram proprietar. Maşina clonată avea parbrizul vopsit în zona unde ar fi trebuit să se vadă seria caroseriei. Numerele de înmatriculare erau elibarate de poliţie. Aveau acel RO în relief şi valurile din partea de jos. La acel service unde am gasit-o nimeni nu ştia nimic de ea. Dar cât timp am stat acolo s-au perindat zeci de coloraţi care se holbau la mine şi la maşină. Deranjaţi vizibil de prezenţa poliţiei.

Ce am făcut? Am sunat la 112 şi în 10 minute au început să vină echipajele de poliţie. Imagine ataşată: Am stat 6 ore lângă maşină până în final a fost sigilată, ridicată şi dusă la o secţie de poliţie. Poliţia de sector spunea că este treba celor de la circulaţie, Cei de la circulaţie spuneau că maşina nu este în neregulă fiind tot a mea şi că dacă este furată, este treba celor de la furturi. Cei de la furturi spuneau că maşina nu este furată, fiind a mea. Şi tot aşa. Până la urmă m-am enervat şi am vrut să chem o platformă să o ridice să o duc la mine acasă. Dacă toată lumea spunea că este maşina mea. Iar dacă căutai maşina în baza de date a poliţiei aşa şi apărea. O singură maşină al cărei proprietar eu eram. Într-un final după 6 ore. S-a decis să o ia totuşi poliţia şi să cerceteze cum a fost posibil ca cei de la înmatriculări să “greşească” şi să elibereze două numere identice.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite