Bucureşti: A furat 27 de maşini în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Capitală a reuşit performanţa de a fura 27 de maşini în decurs de doar două luni. Hoţul alegea autoturismele din parcările hipermaketurilor.

Cel mai eficient hoţ de maşini din acest an, prins de agenţii de la Serviciul de Furturi Auto din Capitală, este Alexandru Apetroaei, în vârstă de 23 de ani. Acesta a fost furat, în perioada iulie-august a acestui an, 27 de maşini marca Dacia.

El a fost capturat la data de 28 august, în parcarea hipermarketului Carrefour Orhideea. Bucureşteanul lua autoturismele din curţile hipermaketurilor, din care sustrăgea tot ce se găsea înăuntru, apoi le abandona în curtea altor hipermaketuri.

Criza economică se pare că nu a influenţat foarte mult hoţii de maşini din Bucureşti. Potrivit Serviciului de Furturi Auto din cadrul Poliţiei Municipiului Bucureşti, dacă în anul 2008 au fost declarate 1.046 de autoturisme furate, în anul 2009 numărul acestora a crescut cu doar 7%, până la 1.117 furturi.

Hoţii se orientează către Sectorul 2
Zona unde au fost furate cele mai multe maşini în anul 2009 este sectorul 2, cu 288 de autoturisme. Numărul acestora a crescut cu mai mult de o treime faţă de primele zece luni ale anului 2008, când numărul furturilor a fost de 214 maşini.

Pe locul 2 se clasează Sectorul 3, unde de la începutul anului până în prezent au fost furate 198 de maşini. Aici se observă o scădere faţă de anul trecut, când numărul acestora a fost de 212.

Sectorul 1 se clasează pe locul trei în topul furturilor de autoturisme, cu 183 de maşini declarate dispărute în acest an. Anul trecut, 153 de maşini au fost furate în acest sector.

Pe locul patru, ca şi anul trecut, se clasează sectorul 6, unde 176 de maşini au fost furate, în creştere cu 12 maşini faţă de anul trecut.

Şi în sectorul 4 numărul autoturismelor dispărute a scăzut. Dacă anul trecut numărul acestora era de 174 de maşini, în acest an au fost 154.

Sectorul 5, cea mai sigură zonă din Capitală
Cea mai sigură zonă din Bucureşti, ca şi anul trecut, este sectorul 5, unde hoţii de maşini au reuşit să fure doar 118 de autoturisme în acest an. De altfel, acest sector s-a clasat pe ultimul loc în acest top şi în urmă cu un an, cu 128 de cazuri.

472 de maşini au fost găsite în acest an
Activitatea agenţilor de la Serviciul de Furturi Auto a fost mai eficientă comparativ cu anul trecut. Astfel, dacă în 2008 au fost găsite 426 de maşini, anul acesta 472 de autoturisme au fost returnate proprietarilor de drept.

Dacă anul trecut au ajuns după gratii 31 de hoţi de maşini, în acest an 60 de persoane au fost arestate pentru astfel de infracţiuni.

„Pentru a evita astfel de situaţii, şoferii nu ar trebui să lase cheile în contact, în nicio circumstanţă, chiar dacă ies din maşini doar pentru o perioadă scurtă de timp. Conducătorii auto ar trebui să parcheze în locuri cât mai luminoase. De altfel, recomand cu tărie montarea sistemelor de alarmă la autovehicule care descurajează hoţii să-şi încerce norocul“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.  

A crescut numărul maşinilor străine furate faţă de anul trecut

Hoţii bucureşteni preferă maşinile autohtone în locul celor străine. Astfel, anul acesta au fost furate 430 de maşini străine şi 687 de Dacii. Proporţia aceasta s-a modificat faţă de anul trecut, dacă avem în vedere faptul că atunci au fost furate 696 de autoturisme româneşti şi 350 străine.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Furturi Auto de la Poliţia Capitalei, hoţii dezmembrează piesele Daciilor şi le vând. De altfel, ei folosesc unele maşini pentru a comite diferite infracţiuni, după care le abandonează.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite