Ministerul Sănătăţii atenţionează turiştii români: malarie în Grecia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a transmis astăzi un comunicat prin care atenţionează persoanele care aleg să călătorească în sudul Greciei (Peloponez) că în această zonă au fost înregistrate cazuri de malarie.

Conform autorităţilor sanitare din Grecia, din luna iunie şi până în prezent, în sudul acestei ţări au fost semnalate şase cazuri de malarie.  Având în vedere această situaţie, Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor care intenţionează să îşi petreacă vacanţa sau să călătorească în această zonă să fie mai atente în ceea ce priveşte măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, respectiv să utilizeze produsele repelente care se aplică pe piele împotriva acestor insecte (creme, geluri, spray-uri).

Autorităţile locale elene au luat măsuri de control a tânţarilor
Deoarece cazurile de malarie înregistrate sunt limitate ca număr, nu se recomandă profilaxia medicamentoasă antimalarică.
Centrul Elenic de Control al Bolilor a intensificat activităţile de supraveghere a malariei, iar autorităţile locale au luat măsuri suplimentare de control a populaţiei de ţânţari, susţine Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti. 
În România, există un caz înregistrat cu malarie. Persoana, care s-a aflat pentru o perioadă de 2 luni, în zona afectată din Grecia, este în stare bună, în afara oricărui pericol vital.

Atenţie la ţânţari şi în Bucureşti

La începutul acestei veri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) avertiza autorităţile locale din Bucureşti că „în această perioadă clima este favorizantă pentru înmulţirea excesivă a ţânţarilor". "Având în vedere că în cursul anului 2010 a existat un caz diagnosticat cu meningo-encefalită provocată de virusul West-Nile şi soldat cu deces, considerăm că reprezintă un argument suficient pentru a demonstra că există circulaţie de virus pe teritoriul capitalei", se arăta în comunicatul emis de DSP.

Medicii recomandă bucureştenilor care trăiesc în zone unde există lacuri să îşi monteze plase la geamuri, să poarte haine lungi sau să folosească produse de protecţie împotriva ţânţarilor pentru a se feri de înţepături.

Citeşte AICI cum se luptă Primăria Municipiului Bucureşti cu valul de ţânţari periculoşi

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite