Încă 135 de noi locuri în creşe, în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Copilului, trei noi centre de îngrijire şi educaţie timpurie AnTanTe - „Aurora”, „Ariel” şi „Maria” - s-au deschis în Bucureşti.

Deschiderea centrelor de îngrijire şi educaţie timpurie Aurora, Ariel şi Maria dublează numărul de locuri în cadrul centrelor AnTanTe, acesta ajungând la 225 de locuri.

Centrul AnTanTe Maria şi-a deschis porţile în Bulevardul Pallady nr. 37, Bl. N4A, sector 3 pentru un număr de 15 copii. Centrele AnTanTe Ariel şi Aurora au fost deschise în strada Ţarcul Baciului nr. 5A, sector 5, fiecare dintre cele două centre având câte 60 de locuri.

Deschiderea Centrelor Ariel şi Aurora are loc pe fondul unei nevoi stringente de creşe în sectorul 5. „Ne bucurăm că prin deschiderea celor două creşe cu un efectiv de 120 de locuri am putut să acoperim o parte importantă din necesarul de creşe al sectorului 5. Ariel şi Aurora fac parte din lanţul de creşe AnTanTe care include in acest moment 225 locuri în capitală”, a declarat Cosmina Simiean. directorul general al DGASMB.

În cadrul proiectului „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine” au fost lansate până în prezent alte cinci centre de îngrijire şi educaţie timpurie AnTanTe: centrul Alex - 40 de locuri, centrul La bunici – 20 locuri, centrele Omide, Scăpărici şi Oaky.

Centrele se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani ai căror părinţi (fie mama, fie tatăl sau reprezentantul legal) se află în perioada legală de creştere a copilului şi doresc să se întoarcă la locul de muncă. Costurile serviciilor de îngrijire şi educaţie timpurie constau în plata alocaţiei zilnice de hrană de 10 lei pe zi, fără plata altor taxe suplimentare. Cererile pentru înscriere pot fi depuse la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) cu sediul în str. Foisorului nr. 56-58, sector 3, Bucureşti, de luni până vineri, între orele 9 şi 15. Informaţii suplimentare despre înscriere pot fi aflate pe site-ul www.antante.org.

Centrule au fost deschise în cadrul proiectului „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”, cofinanţat din fonduri europene, în cadrul Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Bernard Brunhes International. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite