Un locuitor al Capitalei sună la Salvare o dată la şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ai Capitalei au preferat să cheme ambulanţa particulară, pentru care plătesc lunar până la o sută de euro. La un mic calcul, rezultă că, în şapte ani, toată populaţia Capitalei, cu mic,

ai Capitalei au preferat să cheme ambulanţa particulară, pentru care plătesc lunar până la o sută de euro. La un mic calcul, rezultă că, în şapte ani, toată populaţia Capitalei, cu mic, cu mare, a sunat cel puţin o dată la Salvare.
Cu dotările şi profesioniştii de care au avut nevoie, ambulanţele particulare au ajuns să facă faţă la 45 de solicitări zilnice. În acelaşi timp, numărul apelurilor la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB) rămâne crescut, la 1.100 de solicitări pe zi. şeful SAMB, dr. Ovidiu Cismaru, spune că timpul scurs între apelul bolnavului şi sosirea echipajului la adresa menţionată este între 5 şi 20 de minute. Media zilnică este de 17-18 minute. Ambulanţele particulare ajung mai rapid şi pentru că nu au la fel de multe solicitări, timpul fiind între 4 şi 9 minute, în funcţie de tipul urgenţei. "Echipajele medicale au reuşit să reducă timpul de reacţie, până la 4 minute şi 40 de secunde. Am plecat de la una-două solicitări pe zi în primele şase luni de la înfiinţare, ajungând ca, în prezent, să avem în medie 45 de solicitări zilnice", a declarat doctor Eduard Sersea, medic administrator al unui serviciu privat de ambulanţă, care are în prezent 5.000 de abonaţi. În timp ce Salvarea de stat duce pacientul la spitalul public, cea particulară îl lasă pe mâinile specialiştilor din centrele medicale private din Bucureşti. Pentru solicitările primite la privat, la numărul de urgenţă 9505, costul unei intervenţii este de 1.000.000 lei vechi. Tariful include deplasarea la domiciliu, tratamentul, transportul la spital dacă este cazul şi transportul înapoi la domiciliu dacă nu se impune spitalizarea. Pentru abonaţi, există pachete începând de la 6 şi până la 100 euro, în funcţie de tipul pachetului de servicii medicale ales. În cazul transportului medical asistat, costurile în Capitală se reduc la 1.000.000 lei vechi, iar pentru transporturile în afara Bucureştiului se percepe un tarif de un euro/km. La stat, aceste servicii sunt gratuite. În mod real însă, o intervenţie pentru urgenţe majore costă 100 euro, dar banii vin din contribuţiile tuturor. La 961 sună toată lumea, în timp ce la ambulanţele particulare apelează cei cu venituri peste medie şi mari şi cu studii superioare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite