340 de locuinţe vor fi construite în Ploieşti până în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) pot fi contractate prin credit ipotecar, iar la întocmirea listelor se ţine cont de vârstă, de situaţia locativă actual şi starea civilă.

În prezent, ANL are în execuţie 100 de apartamente în cartierul Libertăţii, Ansamblul 9 Mai. Este vorba despre 45 de garsoniere, 45 apartamente cu 2 camere şi 10 apartamente cu 3 camere, pentru care beneficiarii au încheiat deja contracte cu reprezentanţii ANL.
Pentru cele 100 de locuinţe au fost trei solicitanţi pe un loc, iar termenul de finalizare al lucrărilor este sfârşitul anului în curs. Conform estimărilor realizate de ANL, acum un an, metrul pătrat construit ajunge la 500 euro, ceea ce înseamnă că o garsonieră costă aproximativ 32.000 de euro, un apartament cu două camere, 45.000 de euro, iar unul cu trei camere, 58.000 de euro.

Bariere legislative

Tot prin credit ipotecar, ANL intenţionează să mai construiască 140 de locuinţe pe strada Cosminele. Încă de anul trecut, Consiliul Local a transmis către agenţie aproape 12.000 mp, însă lucrările nu au început nici până acum din cauza unui aviz pe care municipalitatea trebuie să îl obţină de la Ministerul Apărării. “În zonă există un depozit de muniţie, iar reglementările în vigoare precizează că nu se pot construi locuinţe la mai puţin de 200 de metri depărtare de acesta, lucru care este absurd din moment ce există blocuri acolo care sunt la circa 50 de metri de depozit”, a declarat primarul municipiului, Andrei Volosevici. El a mai spus că în maximum două săptămâni problema avizului se va rezolva, după care se va putea ţine licitaţia pentru execuţia proiectului. Potrivit estimărilor, cele 140 de apartamente urmează să fie finalizate în anul 2010.
Până în 2011, reprezentanţii ANL au declarat că mai intenţionează să construiască încă 100 de locuinţe în cartierul Libertăţii.

Ce trebuie făcut

Pentru a obţine unul dintre apartamentele care se vor construi în perioada următoare, ploieştenii trebuie să parcurgă mai mulţi paşi. Primul drum va fi făcut laoficiile poştale de unde cei interesaţi pot lua o cerere tip, pe care, după ce o completează, trebuie să o transmită, prin poştă, către ANL. Adresa este bd. Unirii Nr.61, bloc F3, sector 3, 030828 Bucureşti.
În momentul pregătirii unor amplasamente pentru ofertare, acestea sunt prezentate solicitanţilor, iar cei care acceptă oferta primesc o adresă către una din băncile finanţatoare în vederea  întocmirii dosarului de solvabilitate. După întocmirea dosarelor de solvabilitate şi analizarea acestora, băncile transmit către ANL certificatele de solvabilitate ale solicitanţilor de credit. Aceştia trebuie să trimită agenţiei declaraţia completată şi autentificată.
   Urmează întocmirea listelor cu cei care au certificate de solvabilitate şi declaraţia autentificată. Listele se ordonează descrescător, în funcţie de un punctaj. La acesta, se ţine cont de vârstă, solicitanţii trebuind să aibă până în 35 de ani, de situaţia locativă actuală, starea civilă şi numărul de persoane aflate în întreţinere.

45.000 de euro
Costă un apartament cu 2 camere în blocurile ANL
 
Preţurile locuinţelor

Pentru o garsonieră, un ploieştean scoate din buzunar aproximativ 32.000 de euro, pentru un apartament cu două camere, 45.000 de euro, iar pentru unul cu trei camere, în jur de 58.000 de euro.

"Pentru cele 100 de locuinţe ce vor fi finalizate la sfârşitul anului în curs au fost trei solicitanţi pe un loc"
Reprezentant ANL

Explicaţie foto: Pentru cele 100 de locuinţe ce vor fi terminate la sfârşitul anului au fost trei solicitanţi pe un loc

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite