Bucureşti: A căzut în gol în puţul liftului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără, în vârstă de 24 de ani, din cartierul bucureştean Colentina a deschis uşa la lift şi a căzut în gol de la etajul cinci. Fata, care urma să fie mireasă peste o lună, are şanse minime de supravieţuire, având leziuni grave ale organelor interne.

Locatarii dintr-un bloc de pe strada Pâncota nr. 9 din cartierul bucureştean Colentina nu şi-au revenit încă din şocul trăit vineri seară. Vecina lor care a căzut de la etajul cinci în puţul liftului se numeşte Iuliana Nicolae şi are 24 de ani, potrivit Poliţiei Capitalei.

„Fata făcuse în urmă cu trei săptămâni cununia civilă şi locuia aici cu familia soţului. Peste numai o lună ar fi avut nunta. Totul este pregătit. Au închiriat şi localul. Au şi lista cu invitaţii”, povesteşte vecinul Viorel Vlădoiu, în timp ce ne arătă invitaţia la nuntă pe care o primise. Locatarul a fost şi martor în momentul în care fata a fost scoasă şi transportată la spital de echipajele de salvare. „Avea mâinile negre. Probabil că a încercat să se prindă de cabluri. Era conştientă, ţipa «Aer»! «Aer»!“, a mai spus Vlădoiu.

„Prognosticul este rezervat“

Tragicul accident s-a petrecut pentru că liftul era la parter, iar cineva a deschis uşa la etajul cinci, susţin vecinii. „S-a mai întâmplat aşa ceva şi acum un an. Probabil că cineva a deschis uşa liftului la un alt etaj, dar din fericire atunci nu s-au întâmplat astfel de tragedii. Păcat de ea, atât de tânără!“, a spus o altă vecină, Silvia Cinghea. Uşa liftului aflat la parter putea fi deschisă la alte etaje numai dacă cineva o forţa cu un patent, susţine locatarul Viorel Vlădoiu, fost administrator al imobilului. Uşile liftului de la toate cele opt etaje ale imobilului erau aseară sigilate.

Şanse minime de supravieţuire

Starea fetei este extrem de gravă, tânăra având multiple traumatisme. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, că şansele de supravieţuire ale tinerei sunt foarte mici. „În momentul în care a fost adusă avea leziuni ale organelor interne şi o masivă hemoragie. Prognosticul este extrem de rezervat.”, a explicat el. 

„Poate fi vorba de o mână criminală“

Reprezentanţii SC Axial Service S.R.L, firma care se ocupă de întreţinerea ascensorului spun că nu au existat mai mult de două sau trei deranjamente anual la acest dispozitiv. „Poate fi vorba de o mână criminală. Nu s-a terminat încă ancheta“, a spus unul dintre angajaţii firmei. În prezent, poliţiştii şi reprezentanţii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat fac cercetări pentru stabilirea vinovaţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite