300 de liceeni şi studenţi din 38 de ţări se întrec în roboţi şi tehnologie IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 300 de liceeni si studenţi, organizaţi în echipe din 38 de ţări sunt asteptaţi să concureze astăzi şi mâine în campusul International School of Bucharest, în etapa finală a Concursului Internaţional de Proiecte IT InfoMatrix 2012, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Astfel, cea de-a 10-a ediţie a InfoMatrix se va termina printr-o ultimă evaluare a 187 de proiecte finaliste (35 româneşti şi 152 internaţionale), de către un juriu de specialitate şi prin prezentarea acestora publicului larg, în cadrul unei expoziţii care va avea loc pe 4 şi 5 mai, între orele 10.00 şi 19.00.

Cele 187 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selecţionate din peste 1.000 de proiecte înscrise în etapele locale desfăşurate, pe patru continente, în perioada octombrie 2011 – aprilie 2012. Printre proiectele expuse în Capitală, se numără şi finalistele concursurilor locale InfoMatrix desfăşurate, după modelul românesc, în: Mexic, Hong Kong, Ucraina, Tanzania şi România, între lunile ianuarie şi aprilie.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte înregistrate la patru categorii de concurs şi o categorie extra concurs:
- “Artă Computerizată“ (19 proiecte finaliste din opt ţări – categorie de concurs)
- "Short film” cu tema „Soluţii pentru problemele globale” (30 proiecte finaliste din 14 ţări – categorie de concurs)
- “Programare” (35 proiecte finaliste din 15 ţări– categorie de concurs)
- “Programare computerizată – Hardware Control” (crearea unui software de control şi cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic - 35 proiecte finaliste din 13 ţări – categorie de concurs),
- “Robotică” (categorie extra concurs, 68 de roboţi înscrişi din 12 ţări; Robotică” este o categorie specială ce cuprinde roboţii care se vor lupta în competiţii de mini-sumo şi line follower. Participanţii la categoria “Robotics” se pot inscrie la una din cele doua subcategorii “Mini Sumo” sau “Line Follower”. ”Mini Sumo” presupune confruntarea dintre doi roboţi autonomi în care fiecare încearcă să îşi împingă oponentul în afara unui spaţiu delimitat. În cadrul probei “Line Follower” un robot autonom trebuie să parcurg un traseu prestabilit în cel mai scurt timp posibil. Luptele robotice se vor desfăşura într-un ring special amenajat.

Expoziţia InfoMatrix 2012 va cuprinde şi alte proiecte şi dispozitive aplicabile în toate segmentele vieţii sociale şi în multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: construcţii, locuinţă, protecţia mediului şi animalelor, educaţie, transport etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2012 toate cele 187 de proiecte finaliste, prezente în expoziţie vor fi evaluate de către un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Cele mai bune proiecte finaliste  la cele patru categorii de concurs, atat la secţiunea “studenţi” cât şi la secţiunea “elevi de liceu” vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai, la The Internatinal School of Bucharest.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite