STUDIU Liceenii învaţă să fie economi de la mamă sau bunică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat în cadrul programului Summer Job BCR, elevii au explicat că atunci când vine vorba de gestionarea finanţelor, se inspiră de la mamele sau bunicile lor, acestea fiind cele mai econome şi întreprinzătoare din familie. Tinerii au lucrat part-time pe timpul verii la sediul băncii şi au câştigat primul lor salariu.

„Mama îşi face mereu o listă cu toate cheltuielile pe care trebuie să le facă şi aşa reuşeşte mereu să se încadreze în buget şi să îi rămână şi bani în plus“, a explicat unul dintre adolescenţi. “Mama ştie să împartă banii astfel încât să ne mai rămână şi pentru timpul liber“, a mai explicat unul dintre elevi.

Oportunitatea de a lucra pe timpul verii a fost mai mult decât bineprimită de adolescenţi. “A fost cel mai interesant mod în care mi-aş fi putut petrece vacanţa. Dacă această ocazie nu mi-ar fi ieşit în cale, aş fi început lucrând într-un restaurant sau împărţind pliante”, a explicat bucureşteanca Alexandra Florea. Au avut un loc de muncă 50 de liceeni din toată ţara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite