Peste 200 de lei, cheltuiala unui bucureştean pentru spălarea trotuarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispoziţia primarului general Sorin Oprescu prin care bucureştenii sunt obligaţi să îşi spele în fiecare săptămână trotuarele din faţa caselor, blocurilor sau unităţilor comerciale îi

Dispoziţia primarului general Sorin Oprescu prin care bucureştenii sunt obligaţi să îşi spele în fiecare săptămână trotuarele din faţa caselor, blocurilor sau unităţilor comerciale îi pune pe oameni la cheltuială.

Un metru de furtun costă în jur de 8 lei, un pistol de stropit, 30 de lei, robinetul pentru conductă - 20 de lei, mufă rapidă - 20 de lei, iar consumarea efectivă a apei poate ajunge şi până la 80 de lei lunar.

Bucureştenii care nu îngrijesc spaţiile din faţa curţilor sau a blocurilor în fiecare sâmbătă vor trebui să plătească amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Actul normativ nr. 1.300 din 12.09.2008 obligă de asemenea şi persoanele juridice să facă aceleaşi lucruri, dar în fiecare luni, iar cei care refuză riscă amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei.

Controale inopinate

Cei care vor verifica respectarea dispoziţiilor edilului-şef vor fi inspectorii corpului de control din Primăria Capitalei şi cei ai primăriilor de sector.

"Se va face ca şi la deszăpezire, când asociaţiile de proprietari şi firmele erau obligate să îşi cureţe zăpada", a explicat Constantin Zidaru, directorul Administraţiei Domeniului Public Sector 6. El a adăugat că "se vor face probabil controale inopinate, dar şi programate".

"Sunt de acord cu această dispoziţie, dar dacă am blocul deasupra mea, de unde se aruncă chiloţi sau prezervative, eu trebuie să fac curat? Nu mi se pare normal", a spus Gheorghe Paceloaia, (62 de ani), patronul unui magazin de piese auto.

Şi Mariana Ruse (50 de ani), vânzătoare, este nemulţumită de decizia municipalităţii: "Dacă vrea să facem curat, să ne aducă mături, dero şi să ne dea şi nişte bani în plus. Cei de la salubritate de ce nu fac asta?"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite