VIDEO 4.000 de locuri de muncă pentru şomerii din Capitală la primăriile de sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recensământul din octombrie înseamnă pentru mulţi şomeri posibilitatea de a câştiga un ban, fie numai şi ocazional. În Capitală, primăriile de sector oferă bucureştenilor rămaşi fără loc de muncă oportunitatea să se angajeze, timp de 15 zile, ca recenzor, pentru 750 de lei.

Deşi pentru Bucureşti au fost alocate 10.000 de posturi de recenzor, până în prezent au fost depuse la primării doar 6.000 de cereri. „Nu e vorba de lene, ci de rata şomajului în Capitală, care este este foarte mică, motiv pentru care  cei care au rămas fără loc de muncă caută ceva de lungă durată, asta e mentalitatea aici, în Capitală. În oraşele mai sărace este altă mentalitate, de aceea s-au ocupat rapid acolo", a explicat psihologul Hanibal Dumitraşcu dezinteresul bucureştenilor. 

Condiţiile necesare pentru a fi admis ca recenzor îl constituie minimul de vârstă de 18 ani, candidatul să aibă studii medii, cetăţenia română, să scrie citeţ, să poată face calculi matematice simple, să nu aibă problem de dicţie şi să îşi sacrifice weekend-urile.

Cei care vor fi acceptaţi pentru această sarcină vor trebui să efectueze o vizită preliminară în zona lor de acţiune (circa 100 de locuinţe), iar în perioada recensământului să înregistreze în chestionarele pe care le vor primi toate persoanele care locuiesc acolo. Mai mult, recenzorii trebuie să centralizeze datele obţinute pe teren, să nu modifice ori să interpreteze răspunsurile primite, să fie amabili şi să păstreze confidenţialitatea informaţiilor colectate de la oameni.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite