Toate şcolile din Capitală, verificate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti verifică toate unităţile de învăţământ din Capitală. Primele 50 de şcoli vor fi inspectate începând de miercuri, iar în următoarele două săptămâni vor urma toate celelalte instituţii de învăţământ bucureştene.

Inspectoratul va urmări dacă profesorii intră la clasă, dacă se respectă programul, dacă este ordine şi curăţenie şi modul cum îşi fac datoria directorii şcolilor, conform anunţului făcut la deschiderea anului şcolar de inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru.

Primele 50 de şcoli vor fi verificate începând de miercuri, iar inspecţia se va extinde asupra tuturor instituţiilor de învăţământ în următoarele două săptămâni. "După o pauză de alte două săptămâni vom trece la inspecţia la clasă astfel încât să monitorizăm toate şcolile de specialitate, să venim în sprijinul colegilor noştri, să-i consiliem, să-i îndrumăm, pentru că doresc ca fiecare copil să fie mai atent îngrijit şi să am certitudinea că profesorul din faţa lui îşi face datoria", a declarat Constantin Trăistaru.

În plus, la partea de specialitate va fi verificată şi calitatea actului educaţional.” Nu e vorba de a răspunde cu capul, ci de a responsabiliza fiecare director. Nu suntem în epoca de piatră, dar vreau ca fiecare conducător de unitate de învăţământ şi fiecare om pe care îl coordonează să muncească şi 10-12 ore dacă este nevoie. Trebuie să facem front comun elevi, profesori, părinţi", a mai spus inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite