F 3 întoarce Capitala pe dos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 22-24 august, pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului se desfăşoară curse auto din FIA GT şi Formula 3 Bucharest City Challenge programează şi o etapă din

În perioada 22-24 august, pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului se desfăşoară curse auto din FIA GT şi Formula 3

Bucharest City Challenge programează şi o etapă din Cupa Logan. Sunt anunţate şi mai multe premiere.

Anul acesta organizatorii au asigurat că vor face uitate problemele pe care bucureştenii, dar şi competitorii le-au întâmpinat la prima ediţie.

Astfel, s-au dat asigurări că lucrările de amenajare a circuitului vor dura mai puţin şi nu vor influenţa foarte mult traficul din jurul Casei Poporului.

"Am mutat cursa în luna august din motive strategice, în ideea că traficul este mai lejer datorită perioadei de vacanţă şi astfel mult mai puţini oameni vor fi afectaţi", a declarat Harmut Beyer, CEO al firmei Bucharest Ring, organizatoarea competiţiei.

Primele lucrări la circuitul din acest an vor începe pe data de 28 iulie, dar într-o primă fază ele nu vor afecta traficul din zonă. Beyer a specificat că în schimbul celor 12 copaci tăiaţi anul trecut pentru a putea configura circuitul au fost plantaţi la schimb anul acesta, în parcul Izvor, 60 de copaci.

De asemenea, se speră că nici câinii vagabonzi nu îşi vor face apariţia în peisaj, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Circuitul (vezi grafica) a fost pe alocuri schimbat faţă de varianta 2007, unele viraje fiind modificate pentru a spori siguranţa participanţilor.

Spectacol, pe lângă cursă

Organizatorii propun în acest an o serie de premiere care se leagă în primul rând de spectacolul din afara circuitului. "Încercăm să creăm o atmosferă specială în jurul acestui eveniment fără să ne limităm strict la partea sportivă", a spus directorul de marketing al Bucharest Ring, Florin Dulgheru.

Astfel, în parcul Izvor va fi construită o zonă specială unde vor avea acces nu numai plătitorii de bilet, ci şi publicul larg, şi care va conţine o expoziţie de tuning auto, cu exemplare unice în Europa, o zonă de jocuri şi concursuri, precum şi o arenă de concerte.

Aici va fi invitată pentru o reprezentaţie specială celebra trupă Faitless, deocamdată neştiindu-se exact în ce zi va fi concertul.

O altă surpriză o constituie participarea în Cupa Logan a Roxanei Ciuhulescu, realizatoarea emisiunii Pro-Motor, alături de colegii ei, Cabral şi George Vintilă.

Am mutat cursa în luna august din motive strategice, în ideea că traficul este mai lejer datorită perioadei de vacanţă şi astfel mult mai puţini oameni vor fi afectaţi
Harmut Beyer, CEO al firmei Bucharest Ring

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite