Bucureşti: 11 medalii la olimpiadele internaţionale de fizică şi de matematică, pentru elevii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii români au reuşit performanţa de a se întoarce, de la olimpiadele internaţionale din acest an, cu cinci medalii la fizică şi cu şase la matematică. Şase dintre cele 11 medalii au fost obţinute de elevi bucureşteni.

Olimpiada internaţională de fizică din Mexic a adus elevilor noştri trei medalii de aur şi două de argint. Medaliile de aur au fost obţinute de Szerzo Peter, absolvent al Liceului Teoretic „Szekely Miko“ din Sfântu Ghorghe, de Virgil Băran, absolvent al Colegiului Naţional „Sfântul Sava“ şi de Marius Constantin, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Ovidiu Alexandru Cotelţ, absolvent al Şcolii Creştine Filadelfia din Suceava şi de Gabriel Petrică, absolvent al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa.

Performanţă şi la matematică
Performanţă şi la olimpiada internaţională de matematică, competiţie ce a avut loc la Bremen. Olimpicii românii au câştigat şase medalii, dintre care două de aur, două de argint şi două de bronz. Mădălina Elena Persu de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală şi Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu“ din Baia Mare au câştigat aurul.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Andrei Deneanu şi de Francisc Bozgan, elevi ai Liceului de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de bronz au fost câştigate de Tudor Pădurariu de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Oneşti şi de Marius Tiba de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Locul al III-lea pentru România
La olimpiada de fizică, România s-a clasat pe locul al III-lea, la egalitate cu Federaţia Rusă şi cu Taiwan. La matematică, în ierarhia neoficială pe naţiuni, ţara noastră a ocupat locul al III-lea în Europa, a anunţat Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Competiţia internaţională la fizică a reunit 340 de concurenţi din 68 de ţări, iar la matematică, 600 de concurenţi din 104 de ţări. Olimpiada de fizică a avut loc în perioada 11-19 iulie, iar cea la matematică, în intervalul 13-22 iulie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite