Bucureşti: 2.700 de euro pentru o înmatriculare frauduloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul falsificator de acte auto, prins de ofiţerii Anticorupţie, lucra mai ieftin decât statul. Reţeaua din care făcea parte Claudiu Muntean afla din târgurile auto informaţii despre viitorii "clienţi" care doreau să-şi înmatriculeze maşinile aduse din străinătate.

O reţea formată din 14 membri care se ocupa cu falsificarea de acte auto a fost destructurată ieri de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Membrii reţelei de falsificatori obţineau informaţiile despre cei care doreau să-şi înmatriculeze maşinile din târgurile auto, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Poliţistul făcea bani buni din falsificare
De altfel. „clienţii” le veneau şi pe filiera lui Claudiu Muntean, poliţistului rutier din sectorul 3 care făcea parte din gaşcă. Acesta le promitea celor care voiau să-şi înmatriculeze autoturismul faptul că le poate facilitata realizarea acestui serviciu, pentru o sumă mai mică de bani.

De fapt, agentul le obţinea „clienţilor” săi acte false, fără ca aceştia să ştie, acesta fiind şi modul în care a fost depistat de către ofiţerii DGA.

El a cerut unei bucureştence, care l-a şi denunţat, suma de 2.700 de euro pentru înregistrarea unui Wolkswaggen LT28, în loc de 3.000 de euro cât costa, în mod legal, înmatricularea.

Falsificatorii se ocupau de BMW-uri şi Audi-rui
Grupul se ocupa doar de înregistrarea maşinilor străine de lux. Bolizii de care se ocupau, în general, erau BMW-urile, Audi-urile şi, câteodată, autoturisme marca Citroen.

Pe lângă Claudiu Muntean, ieri au mai fost arestaţi alţi trei membri ai grupului. Printre aceştia, un administrator de firmă de publicitate şi un agent de vânzări. Ceilalţi zece membri sunt cercetaţi în stare de libertate. 

Tehnica pentru falsificare la îndemâna oricui
Se pare că membrii găştii dispuneau de toată tehnica necesară pentru a elibera actele false, cum ar fi imprimante speciale de ultimă generaţie la care să scoată documentele falsificate. Potrivit unor surse din cadrul DGA, această tehnică poate fi deţinută de oricine în momentul de faţă.

 „Maşinile nu erau înmatriculate cu ajutorul Serviciului de Înmatriculări. Se făcea totul pe acte false”, a mai spus Sarmizia Fetcu. Ea a adăugat că au fost două cazuri similare în luna martie a acestui an în judeţele Covasna şi Cluj, dar în acele situaţii erau implicaţi agenţi de la Înmatriculări Auto.

Banii obţinuţi de poliţiştii din provincie pentru fiecare tranzacţie, erau mult mai puţini decât în cazul anchetat în momentul de faţă, de câteva sute de euro, dar frecvenţa înfăptuirii lor era mult mai mare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite