A început sezonul patinoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin cinci patinoare vor fi deschise, iarna aceasta, în Capitală. Primul dintre ele a fost inaugurat ieri, în Drumul Taberei, iar celelalte patru se vor deschide în cursul acestei luni. Inedit va fi patinoarul artificial din Parcul Cişmigiu, care va fi amplasat în locul lacului şi deschis pentru public în jurul datei de 20 decembrie. Tot atunci, vor fi inaugurate şi patinoarele din Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff şi din Piaţa

Patinoarul din Drumul Taberei măsoară 1.850 de mp şi, spune Iulian Buraşcu, administratorul acestuia, este cel mai modern şi, pentru moment, cel mai mare din ţară.
Ridicat pe un teren al MApN, patinoarul de anul acesta este garantat de constructori că nu va mai fi o surpriză neplăcută pentru bucureşteni, pentru că, de data aceasta, avem de-a face cu un sistem de răcire nou-nouţ. "Agregatul poate asigura funcţionarea patinoarului şi la 20 de grade Celsius", spune Buraşcu. El promite că investiţia de 1, 5 milioane euro va fi rentabilă, având în vedere că se aşteaptă la un aflux de 2-3 mii de patinatori zilnic până în 30 martie. Programul patinoarului este zilnic, între orele 10-24, iar în weekend orarul se prelungeşte cu două ore. Preţul unui bilet este de 10 lei, de luni până joi, şi 15 lei, de vineri până duminică. Închirierea unei perechi de patine din cele 1.000 puse la dispoziţie costă 10 lei, bani în care este inclusă şi posibilitatea de a lăsa la garderobă hainele.
"Ludovic, salvează-mă!"
Inaugurarea patinoarului din Drumul Taberei s-a făcut în prezenţa primarului general Adriean Videanu, a viceprimarului Ludovic Orban şi a primarului sectorului 6, Cristian Poteraş. Singurul care s-a încălţat cu patine a fost Ludovic Orban care, la insistenţele lui Videanu, a făcut şi o demonstraţie de virtuozitate tehnică în sporturile de iarnă. "Toată familia mea patinează, numai eu nu ştiu. Ludovic, salvează-mă!", spunea, râzând, Videanu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite