A început „marea săpuneală“ pe bulevarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii firmelor de salubritate au ieşit ieri-dimineaţă pe arterele principale ale Capitalei, înarmaţi cu perii, mături şi furtunuri cu apă, începând operaţiunea de spălare a Bucureştiului. Inspectorii Primăriei Municipiului Bucureşti vor merge mâine să verifice munca angajaţilor de la salubritate.

Ieri, de la ora 5.00, angajaţii companiilor de salubritate Romprest, Rosal şi Supercom au ieşit la spălat coşuri de gunoi, străzi, trotuare, bănci şi chiar semne de circulaţie.

„Am ieşit cu opt maşini de spălat şi limpezit şi patru maşini de măturat, iar pe străzi spălăm cu un detergent biodegradabil”, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, directorul Romprest, Sorin Velicu.

De zece ori mai mult decât un lichid de vase

Potrivit unor şoferi ai Romprest, un litru de soluţie biodegradabilă ar costa 30 de lei, adică de zece ori mai mult decât un litru de detergent de vase. Această cheltuială pare să fie motivul invocat de edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru refuzul de a spăla străzile.

„Nu voi irosi banul public, (…) mai ales că bulevardele principale din sector sunt în administrarea Primăriei Capitalei”, a precizat Piedone, într-un comunicat transmis ieri. El a adăugat că preferă să măture aleile şi străduţele.

Rosal lasă parfum


Firma de salubrizare din sectorul 2, Supercom, a ieşit ieri pe teren, de la ora 5.00, cu peste 20 de maşini. Străzile au fost spălate cu detergent, iar coşurile de gunoi au fost curăţate cu mâna.

Rosal, firma deputatului Silviu Prigoană, a început treaba tot de la aceeaşi oră. “ Cred că sunt acum pe străzi şase sau şapte maşini, care vor lucra până la ora 14.00”, a spus Constantin Ghiţă, şoferul unei maşini de spălat.

În urma autovehiculelor speciale a rămas un miros cum nici în parcuri nu s-a simţit vreodată.În sectorul 5 bulevardele sunt spălate şi curăţate de Romprest, iar străzile adiacente sunt măturate de către angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 5.

„De anul trecut, curăţăm mai multe drumuri în sectorul 5, de exemplu Regina Elisabeta, Ferentari”, a spus Ioan Baciu, şofer Romprest. “Avem o colaborare cu Romprest-ul pentru acţiunea asta, dar îi plătim atunci când ne mai ajută să curăţăm străzile principale din sector”, a declarat, ieri, pentru “Adevărul”, directorul ADP Sector 5, Octavian Mirea.
inspectorii din primărie verifică “gospodinele”

Administraţia Străzilor se înscrie în campania de curăţenie cu o serie de acţiuni de refacere a marcajelor rutiere, de vopsire şi spălare a stâlpilor şi a indicatoarelor rutiere.

 Direcţia de Inspecţie şi Control General a Primăriei Bucureşti declanşează o acţiune pentru a monitoriza stadiul curăţeniei. Astfel, 88 de inspectori din Primărie, implicaţi în campanie, vor verifica stadiul de spălare a străzilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite