A început curăţenia de primăvară în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul ar trebui să arate, într-o lună, ca nou. Primarul general Sorin Oprescu şi-a mobilizat toţi oamenii din subordine, pentru ca Bucureştiul să arate “lună”.

Campania a început azi-dimineaţă, la ora 10.00. Edilul-şef a dat startul lucrărilor de reamenajare a spaţiului din interiorul blocului nr. 2 din str. Ruşeţu.

„Luna asta, nu este o exagerare, dacă nu va arăta altfel Bucureştiul, înseamnă că ne complacem situaţiei”, a declarat astăzi edilul-şef în timp ce planta un pomişor în curtea blocului de pe strada Ruşeţu. El i-a vizat pe “operatorii economici care cu nesimţire nu îşi spală geamurile şi trotuarele”. Oprescu a spus că, de luni, corpul de control al Primăriei va fi pregătit să iasă pe teren şi să dea amenzi.

Mobilizare generală

Oprescu a mobilizat pentru „Campania verde“ toate direcţiile care-i sunt subordonate. Astfel, în perioada 15 martie-15 aprilie, primăriile de sector se vor ocupa de refacerea spaţiilor verzi din parcuri, de pe marginea străzilor şi din unităţile şcolare, precum şi de repararea locurilor de joacă. Vor fi toaletaţi copacii, replantaţi arborii şi vor fi refăcute gazonul, gardul viu şi zonele florale.

Firmele de salubritate vor reface sau înlocui coşurile de gunoi şi containerele, vor spăla străzile, trotuarele şi semnele de circulaţie.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement va reamenaja spaţiile verzi din parcuri, va înlocui mobilierul deteriorat, va reface infrastructura, fântânile arteziene, cişmelele, podurile, talazurile de lacuri şi chioşcurile de promenadă.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va îndepărta materialele publicitare deteriorate sau amplasate ilegal, va curăţa staţiile şi mijloacele de transport în comun.

Administraţia Cimitirelor va reface zonele verzi, aleile şi iluminatul public din incinta cimitirelor.

Romtelecom va repara sau înlocui cabinele telefonice defecte. Apele Române vor îndepărta deşeurile aflate pe luciul apei, vor reface gardurile de protecţie şi vor salubriza malurile râurilor.

Metrorex va repara şi va reface gurile de metrou degradate, va curăţa staţiile de metrou şi va înlătura comercianţii ambulanţi.

Luxten se va ocupa de îndepărtarea materialelor publicitare de pe stâlpii de iluminat public, dar şi de întreţinerea şi repararea acestora.

Cetăţenii, puşi la treabă

Mobilizarea generală declanşată de primar îi priveşte şi pe agenţii economici din Capitală, care sunt obligaţi să refacă, să zugrăvească şi să întreţină faţadele imobilelor pe care le au în proprietate sau în administrare, să spele geamurile şi să cureţe spaţiile de depozitare a deşeurilor, curţile interioare, terenurile pe care le deţin şi căile de acces, se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Programul de măsuri şi acţiuni pentru gospodărirea şi înfrumuseţarea Municipiului Bucureşti a fost iniţiat de Primăria Municipiului Bucureşti, împreună cu organizaţia nonguvernamentală Green Revolution. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite