FOTOGALERIE Bila care stinge incendii cu explozibil, la ExpoMil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are un diametru de 15 centimetri, 1,3 kilograme şi arată ca o minge de oină, plină cu pudră extinctoare şi un material explozibil. Importatorii spun că nu este periculoasă pentru oameni şi pentru mediul înconjurător.

„Elide Fire”, mingea extinctoare, se poate acţiona singură în caz de incendiu, activându-se la 3-5 secunde de la contactul cu flacăra. Produsul este cunoscut pe pieţele din Statele Unite şi Europa, însă pentru România este încă o noutate. Importatorii dau o garanţie de cinci ani şi, teoretic, se poate utiliza fără niciun pericol, în spaţiile civile, deşi conţine explozibil. Fiind mică, poate fi montată în apropierea locurilor predispuse la incendii, cum ar fi deasupra întrerupătoarelor de curent sau în bucătării.

image



Cum funcţionează
La contactul cu flacăra, în decurs de 3-5 secunde, siguranţa de pe suprafaţa bilei este activată automat prin întrerupătorul siguranţei din centrul bilei. Instantaneu, bila explodează şi pudra chimică este împrăştiată pe o distanţă de 2,25 metri pătraţi.

Ce incendii poate stinge
„Elide Fire” poate fi folosită la stingerea incendiilor a căror cauză este aprinderea materialor combustibile solide, de exemplu lemn, hârtie, gunoi, plastic şi pentru monitorizarea celor izbucnite de la aprinderea lichidelor şi gazelor inflamabile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite