Bucureşti: Şi lumea bună vine la „împinge tava“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cantinele studenţeşti nu mănâncă doar studenţii, ci şi ingineri, oameni de afaceri sau angajaţi ai instituţiilor din zonă. Mulţi dintre bucureştenii care vin să mănânce în cantinele studenţeşti spun că este mult mai ieftin ca la un restaurant, iar mâncarea e, de regulă, foarte bună.

Mai citiţi şi:

Oamenii de afaceri mănâncă la cantina studenţească

Cantinele studenţeşti din Capitală sunt „restaurantele“ preferate ale funcţionarilor publici, oamenilor de afaceri şi ale muncitorilor. Mâncarea ieftină şi bună îi atrage ca un magnet la „împinge tava“.

Un exemplu este cantina Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, unde pe lângă studenţi, clienţi fideli sunt şi unii funcţionari publici din Primăria Capitalei. Potrivit administratorului cantinei, Viorica Vintilescu, angajaţii primăriei nu sunt mofturoşi şi vin aici în grup. Programul cantinei este de luni până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00.

Cantina de la Construcţii, favorita poliţiştilor

Aproximativ 800 de persoane vin zilnic la cantina Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti pentru a lua masa. „Cantina noastră este preferată de poliţiştii de la Secţia 16 şi de funcţionari ai băncilor din zonă. Însă, cei din afara universităţii plătesc mai mult cu 30%, pentru că nu beneficiază de subvenţie“, a declarat administratorul financiar al cantinei, Elena Arusoaei.

Prânzul la această cantină costă maximum 10 lei. Spre exemplu, o ciorbă de pui costă doar 1,7 lei, iar porţia de cartofi prăjiţi, numai 70 de bani. Cantina are şi clienţi fideli din rândul celor care au frecventat localul pe timpul când erau studenţi. „Vin aici încă de când eram student. Mâncarea este foarte bună, iar preţurile foarte mici. Prânzul meu a costat 10 lei“, a mărturisit Daniel Badea, de profesie inginer.

Şi studenţii sunt mulţumiţi de calitatea mâncării de aici. „De când stau la cămin, mănânc des aici. Din afară, vin numai oameni îmbrăcaţi la patru ace. Mâncarea este aici ca o Toyota în domeniul auto. Adică foarte bună“, a declarat Ştefan Mărgărit, student la Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole. Cantina este deschisă de luni până vineri, între orele 12.30 şi 21.00, orele de vârf fiind la prânz, între 12.30 şi 15.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite