Numărul imobilelor închiriate a crescut cu 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii au început să caute disperaţi o locuinţă. Se tem că în septembrie chiriile vor creşte considerabil, aşa că preferă să plătească o lună în plus numai să aibă, la începutul anului universitar, locul asigurat.

Agenţii imobiliari spun că în ultimele două săptămâni, numărul închirierilor a crescut foarte mult. Cum vacanţa de vară este pe terminate, studenţii au început să caute înnebuniţi o locuinţă. Cele mai căutate sunt, desigur, garsonierele, suprafeţele mici, dar şi apartamentele cu două sau trei camera. "Cei care sunt mai preventivi, preferă să plătească şi luna septembrie, chiar dacă nu vor sta în Bucureşti. Sunt conştienţi că vor recupera aceşti bani mai târziu. Îmi sună telefonul continuu", a spus Cătălin Slave, broker imobiliar la agenţia Activ imob.

Studenţii se tem că în toamnă, când încep şcolile, chiriile s-ar putea umfla cu cel puţin 50 de euro, fapt confirmat şi specialiştii imobiliari. "Din septembrie vor creşte preţurile pentru cei care vor să-şi găsească un spaţiu de închiriat. Acum este perioada perfectă pentru ei să-şi închirieze apartamente", a precizat Radu Zilişteanu, analist imobiliar.

Citeşte mâine în Adevărul, ediţia de Bucureşti, în ce cartiere se găsesc cele mai bune oferte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite