Una dădea pomană, cealaltă fura tot din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

METODĂ. Două femei, noră şi soacră, au spart mai multe apartamente din cartierul bucureştean Militari folosindu-se de o tehnică inedită. În timp ce una împărţea colivă pentru „socrul ei din Constanţa“, cealaltă cotrobăia prin casele victimelor ce cădeau în cursă.

Mai mulţi bucureşteni din cartierul Militari au fost jefuiţi, în ultimele luni, de două femei din Ploieşti, noră şi soacră, care puseseră la cale o metodă ingenioasă pentru a pătrunde în locuinţele victimelor.

Bătrânii, victimele preferate

Aurelia Gheorghe (30 de ani) şi Petra Andrei (54 de ani) veneau periodic în Bucureşti, la o cunoştinţă din cartierul Militari. De aici plecau în fiecare dimineaţă la blocurile din jur şi verificau la avizier persoanele care locuiau singure. Preferau bătrânii, ştiind faptul că aceştia sunt mai uşor de păcălit.

„Mergeau la apartamente şi, sub pretextul că vin din partea unui vecin să împartă pomană, cea tânără intra cu victima în bucătărie şi închidea uşa, pentru a băga coliva în frigider. În timpul ăsta, soacră-sa mergea în sufragerie şi fura tot ce găsea“, a explicat, pentru „Adevărul“, şeful Biroului Investigaţii Criminale  de la Secţia 21, comisarul Petronel Păduraru.

Jefuit de mai multe ori

Una dintre victimele hoaţelor este un bătrân de 84 de ani din sectorul 6. Acesta locuieşte singur de când i-a murit soţia. „Mi-a spus că a trimis-o un domn din blocul vecin. Avea portocale şi colivă. Eu nu am primit niciodată de-mpărţit şi am chemat-o în bucătărie. În timpul ăsta a intrat o altă femeie în sufragerie şi mi-a furat 1.600 de lei pe care îi avea în căptuşeala patului şi două costume din dulap“, a povestit bătrânelul.

Din păcate, aceasta nu este prima oară când bărbatul a fost jefuit prin metoda „împrietenirii“. „În urmă cu cinci ani o femeie a itnrat să bea un pahar cu apă şi o alta mi-a furat 4.600 de lei“, îşi aminteşte acesta, cu tristeţe.

Nora era recidivistă

Aurelia Gheorghe a fost trimisă direct în închisoare. Ea fusese eliberată în urmă cu câteva luni când a născut, după ce a fost condamnată şi în trecut pentru furt. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 21 şi de Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 pentru furt calificat şi violare de domiciliu.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite