BUCUREŞTI:Produse expirate în hipermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 centre comerciale au fost sancţionate de inspectorii sanitar-veterinari, după ce duminică au găsit produse vechi pe rafturi.Cea mai mare amendă, de 25.000 de lei, a primit-o Carrefour Colentina, unde activitatea carmangeriei a fost suspendată pentru trei luni.

Inspectorii Autorităţii Sanitar-Veterinare au verificat duminică produsele din 12 hipermarketuri şi supermarketuri din Capitală. În urma controlului au fost găsite produse cu termen de valabilitate depăşit, etichetate şi depozitate necorespunzător. 11 centre comerciale au primit amenzi.

Cea mai mare sancţiune, în valoare de 25.000 de lei, a fost dată la hipermarketul Carrefour Colentina. În plus, activitatea unităţii de carmangerie a fost suspendată pentru o perioadă de trei luni. Valoarea totală a amenzilor este de 145.000 de lei, iar 250 de kilograme de carne au fost retrase de la comercializare.

Reprezentanţii celor mai multe centre comerciale sancţionate nu au comentat deciziile inspectorilor. Reprezentanţii Kaufland admit problemele semnalate de inspectorii ANSVSA.

„La Kaufland Rahova s-a găsit la raft un tort a cărui dată de valabilitate expira în ziua efectuării controlului. Acesta urma să fie depistat de către lucrătorii din hipermarket în după-amiaza aceleiaşi zile“, se arată într-un comunicat al societăţii.

De asemenea, reprezentanţii Kaufland au precizat că marfa dete­riorată şi cea retrasă de la vânzare nu trebuia să se afle în frigiderul de produse lactate nici măcar pentru scurt timp şi că, pe viitor, vor fi evitate astfel de situaţii.

Cumpărători îngrijoraţi

Mulţi clienţi ai centrelor comerciale amendate sunt nemulţumiţi. „Prefer să cumpăr de la o măcelărie de cartier, unde am încredere că produsele sunt bune“, a spus Mariana Popescu.

Sancţiunile nu i-au deranjat pe unii cumpărători care se aflau ieri la hipermarketul Carrefour Colentina. „Am cumpărat de multe ori de aici. Nu am avut niciodată probleme cu produsele cumpărate“, a declarat Vasile Chiţoiu.

Sancţiuni de 145.000 de lei

Carrefour Berceni şi Kaufland Colentina şi Kaufland Rahova au primit amenzi de 20.000 de lei fiecare.

Carrefour Vitantis, Carrefour Băneasa  şi Cora Lujerului au fost amendate cu câte 10.000 de lei.

Selgros Cash&Carry a primit o amendă de 15.000 de lei.

Carrefour Unirea, Auchan Titan şi Metro Militari, au fost primit sancţiuni în valoare de 5.000 de lei fiecare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite